Snowboardcrossařka Louthanová je sportovkyní roku TUL

52590228_1990229887948415_2914428656602316800_n.jpg
Kateřina v akci. Foto: cs-cz.facebook.com/louthyy/

Teprve 19letá naděje českého snowboardcrossu Kateřina Louthanová vyhrála v anketě o Nejlepšího sportovce TUL za rok 2018.

Kateřina v loňském roce stihla účast na olympiádě v jihokorejském Pchjongčchangu, kde se ovšem zranila před kvalifikací, vybojovala 20. místo na MS, 8. místo na MS juniorů, 7. místo v evropském poháru ve Francii a  4. místo v juniorském závodě v Německu.

Porota už nemohla započítat úspěch nedávný, a sice 5. místo na univerziádě v Krasnojarsku, kde reprezentovala Technickou univerzitu v Liberci. Vybojovala ho v den konání Sportovního plesu TUL, na kterém se anketa tradičně vyhlašuje. Cenu v podobě putovního štítu tak za ni v sobotu 2. března v sále libereckých Lidových sadů  přebírala kamarádka.

„Teď začínám na škole druhý semestr rekreologie, jsem potěšená, že lidé z poroty si všimli, že na škole jsem a že sledovali mé závody,“ řekla redakci T-UNI Kateřina Louthanová, rodačka z Jablonce nad Nisou.

„Jezdím ještě obě kategorie, i za juniory. Na začátku letošního dubna mě čeká vrchol této juniorské sezóny, a to bude mistrovství světa ve Slovinsku,“ dodává Kateřina.

Loni ocenění Nejlepší sportovec TUL získal závodník enduro na horských kolech Milan Myšík, rok před ním florbalista Radek Valeš, v minulosti například také běžkyně na lyžích a skialpinistka Karolína Grohová.

Redakce T-UNI se připojuje ke gratulaci!

-red-

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

IMG_5907-2.jpg

Významnou pražskou památku už čistí světlo

Oči tisíců turistů se už nemusejí dívat na nevzhledný zelený biofilm vrostlý do zdiva Malostranské mostecké věže Karlova mostu na levém břehu Vltavy. Zdivo prošlo v zasažených místech důkladnou očistou a dál už se bude čistit samo. Díky slunečním...

25. 3. 2024 | Věda a výzkum | 385