Hlavní obsah

Je zpět! Talentovaná jezdkyně, která přežila děsivou nehodu, už testovala na okruhu

Jak řekla, tak udělala. Talentovaná jezdkyně formule 3 se necelé čtyři měsíce po hrozivé havárii vrátila na trať. Sophia Flörschová minulý týden testovala se svým týmem Van Amersfoort Racing na okruhu v italské Monze a její šéf si její výkon nemohl vynachválit. „Je ve vynikající formě,“ prohlásil Frits van Amersfoort.

F3

 
Článek

Jsou to necelé čtyři měsíce, co Sophia Flörschová při závodu formule 3 v Macau vyletěla po střetu s jiným vozem v rychlosti 276 km/h z trati, přeletěla bariéry z pneumatik a narazila do konstrukce pro fotografy. „Je neuvěřitelné, že přežila,“ prohlásil tehdy Frits van Amersfoort, šéf stáje, za kterou talentovaná Němka jezdí.

Flörschová si při nehodě naštěstí neporanila míchu. Musela však na operaci se zlomeným sedmým krčním obratlem. Když se probrala, byla v šoku, kolik lidí jí napsalo. Vůbec totiž netušila, jak děsivě havárie vypadala. Jen si pamatovala, že měla obličej od pěny na hašení, a že ji bolela záda.

Když poprvé uviděla video, pochopila. O nehodě dokázala mluvit, a i to jí podle jejích slov pomohlo k tomu, že se chtěla k závodění vrátit. Po rehabilitaci se začala připravovat na návrat. Na konci ledna prohlásila, že by chtěla do svého monopostu usednout už na začátku března při testech.

A také usedla. Minulý týden v italské Monze už v rámci testování kroužila po okruhu. Dokonce zajela i nejrychlejší kolo. „Je ve vynikající formě,“ prohlásil Van Amersfoort na webu motorsport.com. „Myslím si, že je silnější než loni. Jsme spokojeni s tím, co dělá,“ dodal šéf týmu.

Reklama