Po celou etapu museli závodníci bojovat na terezínech. Většina etapy se jela po větru a peloton se často dělil. Průměrná rychlost byla přes 51 kilometr za hodinu. Čela se drželi zejména jezdci týmu Sky, Egan Bernal vyhrál první rychlostní prémii. Docházelo také k mnoha pádům. Warren Barguil (Arkea - Samsic) po jednom ztratil vědomí a musel být odvezen do nemocnice. Vzdali také Maxime Bouet (Arkea - Samsic), Louis Meintjes (Dimension Data) a Mark Cavendish (Dimension Data).  

Dylan Groenewegen (Jumbo - Visma) v jednu chvíli odpadl z vedoucí skupiny, ale byl svými týmovými kolegy dovezen zpět. Následně spadli Rigoberto Uran (EF Education First) a Gorka Izagirre (Astana) a vzdali a Michal Kwiatkowski (Sky) musel řešit defekt, kvůli kterému odpadl z čelní skupiny. Ze skupiny vypadl také Caleb Ewan (Lotto Soudal) 

Poté už závodníci najeli na cílový trojúhelníkový okruh, Tony Gallopin (AG2R La Mondiale) vyhrál rychlostní prémii řed svým týmovým kolegou Romainem Bardetem a 10 kilometrů před cílem se dvě hlavní skupiny sjely. Dopředu se tak vrátili Kwiatkowski, Bob Jungels (Deceuninck - Quick-Step), Luis Leon Sanchez (Astana) a další důležití závodníci.  

Za poslední pravotočivou zatáčkou 6 kilometrů před cílem se rozjel další terezín, který vyprovokoval tým Sky pod vedením Luka Rowea. Na čele se postupně udrželo jen sedm závodníků. Egan Bernal rozjel spurt Michalu Kwiatkowskému, ale polský mistr nestíhal a o vítězství sprintovali jiní. Především Dylan Groenewegen, který byl opět nejrychlejší a polepšil si v celkovém pořadí. Druhý dojel Ivan Garcia (Bahrain Merida) a třetí Philippe Gilbert.   

Druhá skupina ztratila jen pět sekund a byli zde Nairo Quintana (Movistar), Bob Jungels, Wilco Kelderman (Sunweb) a další závodníci. Naopak Simon Yates (Mitchelton - Scott) ztratil 6:44. Marc Soler (Movistar), Miguel Angel Lopez (Astana) a Ion Izagirre (Astana) zaostali o 8:27. 

Groenewegen samozřejmě udržel žlutý trikot. Před Kwiatkowskim vede o 12 sekund, třetí Sanchez ztrácí 13 sekund. Vede i v bodovací soutěži. Nejlepším mladým závodníkem je nově Egan Bernal a nejlepším vrchařem zůstal Damien Gaudin (Direct Energie). 

Foto Bettini