Jak zvětšit místo v mobilním telefonu Samsung Galaxy Core Prime

V mobilním telefonu Samsung Galaxy Core Prime moc místa nazbyt není. Interní paměť má pouze 4GB a zaplní se celkem rychle. Zde je návod, jak ji pročistit a volné místo zvětšit.

Abyste mohli místo v paměti telefonu vyčistit, je nutné „vytočit“ tento kód:

*#9900#

Tím se spustí aplikace SysDump. Má mnoho dalších voleb a funkcí, nás bude ale zajímat pouze druhá záložka DELETE DUMPSTATE/LOGCAT. Na tu klikněte a spustí se čištění.

Samsung Galaxy Core Prime - sysdump

Po dokončení se zobrazí toto okno Dump Result – Delete Dump.

Samsung Galaxy Core Prime - sysdump 3

Dump je v překladu z angličtiny „skládka“. V počítačovém termínu to jsou dočasné soubory, které se nabalují jak při používání mobilu, tak i třeba při surfování internetem jak na mobilním telefonu tak i na pc.V počítači se dá použít program Ccleaner, ten je i pro mobil, ale pokud nemáte skoro žádné místo, často jej ani nenainstalujete.

Jak vidíte, z původních jen cca 200MB místa v telefonu je hned skoro giga. Problém je, že ne všechny aplikace lze přesunout na paměťovou kartu a tak je vše v paměti interní a místo se zmenšuje.

Samsung Galaxy Core Prime - sysdump 2

Nejvíce místa zabírají aplikace komunikační – např. WhatsApp, ale také sociální síť Instagram. Jiné používanější apky v mobilu puberťáka nenajdete (možná ještě Tic Toc (Musically)).

Čtěte také

Už jste četli?

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*