TOP 7 videoklipů týdne: Kryštof oslavují matky, Dymytry pravdu, Miro Žbirka vzdává hold Semaforu

Vydáno 12.03.2019 | autor: Andrea Štipčáková

Kryštof sáhli po rodinných albech, Dymytry bojují proti lžím a Miro Žbirka vzdává hold divadlu Semafor i Jiřímu Suchému. Ze zahraničních interpretů představuje nový klip z nedávno vydané desky Hozier a Rita Ora bojuje se slávou i rozlitým kafem.

TOP 7 videoklipů týdne: Kryštof oslavují matky, Dymytry pravdu, Miro Žbirka vzdává hold Semaforu TOP 8 videoklipů týdne: Kryštof adresují novinku matkám, Dara Rolins je tentokrát vedle


Členové Kryštof otevírají rodinná alba

Po veselé písničce Naviděnou vydává kapela Kryštof jako singl skladbu Nesmím zapomenout. "Je to píseň pro všechny mámy na světě a o trochu víc pro ty naše, které nás vždy podporovaly, ale taky dokázaly podrobit kritice, když to bylo potřeba," uvedl Richard Krajčo. Ten si v lyric videu prohlíží rodinné fotografie jednotlivých členů formace, kteří jsou na dobových vzpomínkách zachyceni spolu se svými matkami.

Kryštof v brněnském Sonu hrál, zpíval i odpovídal na zvídavé dotazy. Ty nejlepší odměnil



Dymytry o souboji pravdy a lži

Novým klipem se pochlubila také kapela Dymytry, která ztvárnila téma věčného souboje pravdy a lži, což napovídá i název písně. Její vizuální podoba byla inspirována tematikou paranormálních jevů, o které se v podobě speciálních efektů postaral Jakub Gründler. Samo o sobě pak video vypráví o hledání vlastní identity a schopností člověka. Jeho režisérem byl Zbyněk Raušer.

Dymytry podruhé slavili patnáctiny. Ve Foru Karlín obdrželi dvě Zlaté desky


Hozier
nahání hrůzu

Hozier vysílá do světa klip k písni Dinner & Diatribes, kterou zařadil na svou nedávno vydanou desku Wasteland, Baby! Jeho děj se odehrává u večeře. Té se kromě hrůzu nahánějícího zpěváka účastní také herečka Anya Taylor Joy, jež si ve videu střihla hlavní roli. "Bylo zábavné tuhle píseň psát. Její text je o nudné společnosti a místech, odkud byste nejraději hned zmizeli," uvedl k songu Hozier.


Monoskop představují Místa mýho pokoje

Po dvou letech od úspěšného EP Lalou, jehož skladby bodovaly v hitparádě Radia 1, přichází elektro-akustická formace Monoskop s novým singlem Místa mýho pokoje. Písnička se dočkala také svého klipu, který vypráví o samotě, jež nemusí zahnat ani partnerský vztah nebo večírky. Režie se ujal designér říkající si Kafes33.


Rita Ora je jako kočka

V novém klipu je Rita Ora za kočku, má v něm hned několik životů. Od uštvané celebrity po servírku v obyčejném bistru. Pořád ale chce jen toho jednoho, text songu je celkem prvoplánový, ale fanoušci zpěvačky jsou určitě spokojení. 


Karelll tentokrát akusticky

Mladý a talentovaný písničkář vydává záznam akustické verze svého hitu On My Own. Ten stále boduje v éteru Fajn rádia. Karelll má v blízké době v plánu vydat další nové skladby, zanedlouho například vypustí do éteru novinku Waves. Rozhodně tedy stojí za to ho sledovat.


Miro Žbirka natáčel v Semaforu s Jiřím Suchým

V režii Davida Žbirka vznikl nový klip z prostředí divadla Semafor, volně inspirovaný kultovním filmem Konkurs Miloše Formana, který se odehrává ve stejných kulisách. V klipu vystupuje nejznámější osobnost této scény, pan Jiří Suchý. Hlavní role obsadily mladé herečky Ester Grohová a Františka Brzobohatá. 

Text: Andrea Štipčáková, Kateřina Nováková

Témata: Kryštof, Dymytry, Hozier, Monoskop, Rita Ora, Karelll, Miro Žbirka

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít