TOPlist

Šéf Huawei: ohebné smartphony budou stát méně než 500 euro

Ohebné telefony získávají reálné obrysy, když se v letošním roce do tohoto nového segmentu trhu pustili největší výrobci mobilních telefonů na světě, konkrétně Samsung a Huawei. Ačkoli se v mnoha ohledech Galaxy Fold a Mate X liší, jedno mají společné, a to konkrétně vysokou cenu. Obě zařízení na našem trhu budou k dostání za astronomické částky, což jim na popularitě jistě nepřidá. Z Číny nicméně zní pozitivní zprávy.

Ohebné smartphony mají být dostupné

CEO společnosti Huawei Ruchard Yu předpokládá, že cena ohebných telefonů již neporoste, ba dokonce naopak, že bude klesat. Cena Mate X je stanovena na 2 300 euro (cca 60 000 korun), což z něj dělá nedosažitelnou záležitost pro drtivou většinu zákazníků. Yu nicméně předpokládá, že s rostoucí popularitou ohebných zařízení klesne cena pod 1 000 euro (cca 25 000 korun) a časem dokonce pod 500 euro (cca 13 000 korun).

V rozhovoru si Yu nezapomněl rýpnout také do Applu, u něhož neopomenul zmínit, že letos se pravděpodobně ohebného zařízení s nakousnutým jablíčkem ve znaku nedočkáme. Yu dokonce pochybuje, zda se ohebného iPhonu dočkáme v příštím roce. Snižující se cena je nicméně reálným předpokladem vzhledem k tomu, že trh snad v brzké době zaplaví ohebná zařízení založená na designu TCL, které své kousky ukazovalo za sklem na MWC.

Autor článku Michael Chrobok
Michael Chrobok
Zástupce šéfredaktora, fotograf, hráč. Baví mě baseball, F1, urbanismus, filmy Wese Andersona, moderní umění a rozličné fantasy/sci-fi světy. Nepohrdnu dobrým jídlem, zajímavou knihou či výletem do neznáma.

Kapitoly článku