Zima se loučí. Menší lyžařské areály na Chomutovsku už ukončily sezónu
Skiareál Alšovka. Na horách sice v posledních dnech sněží a je bílo, ale teplo a déšť zničily na sjezdovkách poklad. Vleky se tak už pouštět nebudou. Zdroj: webová kamera
Chomutov

Chomutovsko - Jarní teploty a vydatný déšť ukončily předčasně lyžařskou sezónu v menších a níže položených skiareálech na Chomutovsku. V provozu tak zůstává pouze Klínovec.

Provoz byl ukončen ve skiareálu Pyšná, Mezihoří i na Alšovce. Přestože byla letošní zima bohatá na sníh, tak níže položeným lyžařským střediskům příliš nepřála. Počasí bylo výrazně proměnlivé a sníh, který napadl, často záhy zase roztál.

Po několika sezónách, které končily až téměř v dubnu, tak ta letošní skončila už na začátku března. Tedy ještě před letošními jarními prázdninami. A třeba na Alšovce nestihli ani uspořádat všechny naplánované akce. Jednalo se především o "Párty u bazénu". Provozovatelé ale slibují, že příští rok budou akce směřovat na dřívější termíny i s ohledem na to, že jarní prázdniny na Chomutovsku budou dříve než letos.

Kdo si chce letos ještě zalyžovat, musí vyjet až na nejvyšší vrchol Krušných hor Klínovec. Tady dosud panují ideální podmínky pro lyžování. Napadl nový sníh, na svazích ho teď leží 100 až 140 centimetrů. Připraveno je více než 28 kilometrů sjezdovek. Lyžuje se též na Božím Daru a malý vlek je stále v provozu třeba i na Klínech v sousedním Mostecku

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru