Neplatili jste pokutu? Policisté kontrolovali používání pásů, narazili při tom i na zdrogovaného řidiče
Ilustrační foto Zdroj: archiv Policie ČR
Chomutov

Chomutovsko - Také na Chomutovsku v pondělí probíhala celorepubliková dopravní akce, která byla zaměřená především na užívání bezpečnostních pásů a zádržných systémů. Policejní hlídky během dne zkontrolovaly 29 vozidel. Porušení zákona policisté zjistili u sedmnácti osob.

V pěti případech se jednalo o nepoužití bezpečnostního pásu a v jednom o chybějící zádržný systém. Policejním radarem policisté odhalili pět řidičů, kteří nerespektovali nejvyšší povolenou rychlost.

“Jeden kontrolovaný muž za volantem vozu byl podle prvotního zjištění pod vlivem návykové látky. Nyní je podezřelý ze spáchání trestného činu. Policisté však musí s rozhodnutím počkat na výsledky odborného vyjádření,” sdělila policejní mluvčí Alena Bartošová s tím, že zároveň zjistili, že tento muž z Chomutovska je neřidičem - za volant usedl bez platného řidičského oprávnění.

Dalším z prohřešků byl nevyhovující technický stav u jednoho z vozidel.

Během akce policisté udělili 14 blokových pokut v částce 7.500 korun. Tři přestupky bude ve správním řízení následně řešit příslušný správní orgán.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru