Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bidař o hledání partnerky i o MS: Ona oslovila český svaz, na šampionátu budeme sbírat zkušenosti

Pět měsíců hledal krasobruslař Martin Bidař po rozchodu s Annou Duškovou novou partnerku, se kterou by mohl soutěžit v kategorii sportovních dvojic. Nakonec se dal dohromady s Běloruskou Hannou Abrazevičovou, s níž bude reprezentovat české barvy i na nadcházejícím mistrovství světa v Japonsku.

Martin Bidař
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Bidař přiznává, že hledání nové partnerky nebylo snadné. "Vyzkoušel jsem zhruba tři partnerky. Ale bylo to takové jen na chvilku. Tak jak to chodí," vypráví dvacetiletý mladík.

To, že volba nakonec padla na Bělorusku Abrazevičovou, rozhodně nebylo samozřejmostí. "Já osobně jsem o ní nevěděla, ale zjevně zodpovědní pracovníci českého krasobruslařského svazu věděli a předpokládám, že i Martin samozřejmě musel vědět, o koho se jedná. A nechci říct, že šli na jistotu, ale byl to tip, který byl kvalifikovaný, a byl dopředu posouzený i z hlediska toho, jestli bude nebo nebude uvolněná pro reprezentaci České republiky," myslí si krasobruslařská expertka ČT Kateřina Kamberská.

A Bidař přiznává, že to byla právě Abrazevičová, kdo udělal první krok. "Ona se ozvala našemu svazu a pak až se to dostalo ke mně, že je ta možnost. A pak jsme se domluvili, že to zkusíme. Hanna přijela a pak už to šlo dál," popisuje Bidař.

Je nám líto, video expirovalo.
Martin Bidař a Kateřina Kamberská v rozhovoru sportovních zpráv

Podle Kamberské má tento nově sestavený pár před sebou světlou budoucnost. "Pokud budou zdraví, což je základ asi v každém sportu, tak určitě mají perspektivu. Jsou oba mladí, věkem ještě junioři. Volba padla na seniorskou kategorii, to si myslím, že je dobře, protože páry v juniorce jsou teď zase o hodně mladší," myslí si televizní expertka.

Pár na začátku přípravy zbrzdilo zranění Hanny Abrazevičové. A tak se mu podařilo kvalifikovat na mistrovství světa až na poslední chvíli v kvalifikaci v Izraeli. "My jsme tam jeli s tím, že bychom to chtěli zkusit. Že když se nám to povede, tak bychom to mohli udělat. To se nakonec povedlo a byla to pro nás obrovská zkušenost," svěřil se Bidař.

A i na MS v Japonsku plánuje nový česko-běloruský pár především sbírat zkušenosti. "My si tam jedeme hlavně pro zkušenost a užít si ten závod. Bude to pro nás první velký závod a moc se na to těšíme. Hlavně chceme ukázat, co umíme, a uvidíme, na co to bude stačit," sdělil Bidař.

"Je to první šampionát, takže to pro ně bude poměrně těžké. Pokud zajedou perfektně krátký program, neměl by být pro ně problém postoupit do finále. Já nechci nějak predikovat a dávat tipy. Myslím, že postup do finále bude úspěch a každé místo, které bude lepší než to poslední postupové, tak je určitě dobře," uzavírá Kamberská.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články