I když ani tentokrát nebyli fotbalisté Meteoru herně horší než jejich soupeř ze Zbuzan, sestavený převážně z řady zkušených fotbalistů, konečný výsledek zápasu byl stejný jako na podzim 2018 0 : 2 pro soupeře. Ve vyrovnaném zápase s minimálním množstvím šancí byli nakonec opět šťastnější hosté.

Premiéru v základní sestavě domácího mužstva si odbyli hned tři noví hráči. Brankář Šrámek, který ač dvakrát inkasoval(góly na jeho vrub nejdou), působil v brance jistě a ukázal, že by mohl být platným členem týmu. Velmi dobře si na hřišti vedli i další dvě posily. Věkem ještě dorostenec Tomáš Bím a zkušený Lukáš Budějský, který přišel v zimní přestávce z třetiligových Velvar.

Celý zápas se převážně odehrával mezi oběma pokutovými územími. Do šestnáctek se i díky pozorně hrajícím obranám míč dostával jen sporadicky. Zejména po centrech nebo střeleckých pokusech ze střední vzdálenosti. S přibývajícími minutami bylo stále víc jasnější, že utkání může rozhodnout jedna jediná chyba. Příležitost jít do vedení měli jako první domácí. V 8. minutě se totiž před brankářem Víškem objevil zcela sám Eric, ale míč mu odskočil a bylo po šanci. O dvě minuty později se hráči Meteoru dožadovali odpískání pokutového kopu za faul na Bíma, ale píšťalka hlavního rozhodčího zůstala němá. Další pokusy o ohrožení branky na obou stranách byly ve znamení střeleckých pokusů z poza šestnáctek. U hostů byl nejpilnější Mario Lička, jehož štiplavé střely z 10. a 27. minuty ale domácí brankář Šrámek za svá záda nepustil. Pozadu v této činnosti nezůstali ani domácí fotbalisté. Ze čtyř pokusů stojí za zmínku Bímův z 29. a Holečkův z 32. minuty. Ani jeden z nich si ale cestu mezi tři tyče nenašel. Ve 38. minutě nechali při autovém vhazování soupeře domácí hráči na pravé straně zcela volného Matějku, jehož centr před branku si srazil nešťastně do vlastní branky Hanek. 0 : 1. Tímto výsledkem také první poločas skončil. Podobně jako ten první se vyvíjel i druhý poločas. To samozřejmě vyhovovalo hostům, kteří zbytek zápasu především pozorně bránili a při sebemenší možnosti podnikali rychlé protiútoky. A právě jeden z nich po neúspěšné domácí akci proměnil v 81. minutě po solu od poloviny hřiště Kalod, jenž v souboji na hranici pokutového území přetlačil kapitána Frohnu a ze strany zvýšil na 0 : 2. Závěrečné minuty už žádnou změnu ve skóre nepřinesly.

FK Meteor Praha VIII – FK Zbuzany 1953 0 : 2(0 : 1)

Branky: 39. Hanek vl., 81. Kalod

ŽK: 0 – 1

R: Haleš Vl. – Šob A., Starý D.

DS: Petera J.

Diváci: 115

 

FK Meteor Praha VIII, z.s.

Šrámek – Sůra, Havel, Frohna, Janků – Holeček – Schulz, Hanek, Budějský(84. Jaroš), Bím – Ezeala(84. Junek). Trenér: J. Tichai.

 

ps