PocketWatt - zjednodušení energet. štítků spotřebičů

Společnost SEVEn v rámci projektu Digi-Label zpracovala nástroj na zjednodušení energetických štítků. Výsledkem je aplikace PocketWatt, zacílená na prodejce elektrických spotřebičů, kteří by podle legislativy Evropské unie měli energetické štítkování používat. Štítky však ukazují pouze nepřímé informace o spotřebě energie v kWh za rok nebo pod označením energetických tříd A+++ - D, nebo A-G.

PocketWatt je řešením, které zobrazuje provozní náklady na spotřebu elektřiny a vody v korunách. Aplikace umožňuje pro vybrané elektrospotřebiče, jako jsou pračky a myčky, upravit počet pracovních cyklů podle zvyklosti v dané domácnosti. Spotřebitel se dozví i další informace, například žebříček nejlepších produktů. Díky integrovaným funkcím může spotřebitel produkty hodnotit a sdílet na sociálních sítích.

"V souvislosti s vývojem evropské legislativy o energetickém štítkování, kde se připravuje společná databáze výrobků dostupných na našem trhu, plánujeme propojit databázi s naší aplikací PocketWatt , aby zákazník mohl srovnat provozní náklady všech modelů na trhu," upřesnil Juraj Krivošík další plány projektu.

Kontakt:

Juraj Krivošík

SEVEn, The Energy Efficieny Center, z.ú.,

Tel.: 224 252 115

Email: juraj.krivosik@svn.cz

Americká 17, Praha 2, 120 00

https://pocketwatt.eu

https://twitter.com/pocketwatt

http://www.svn.cz/

Klíčová slova ČR-energie-PocketWatt-firmy-SEVEn

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Energetika, suroviny

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.