Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Venca Konopník slaví 58 let! Jak Broněk Černý dnes vypadá a jak vzpomíná na natáčení?

Venca Konopník slaví 58 let! Jak Broněk Černý dnes vypadá a jak vzpomíná na natáčení?
Zdroj: Profimedia.cz
+ Další fotografie
Slunce seno
Broněk Černý, kterého televizní diváci znají jako Vencu Konopníka z kultovní komediální trilogie Slunce, seno..., slaví 58. narozeniny. Od dob natáčení snímků uběhlo už spoustu let a kdysi mladý motorkář je nyní řidičem kamionu z povolání. Na natáčení vzpomíná s láskou, slavný už ale být nechce.

Venca Konopník, který si kdysi v kultovní trilogii Slunce, seno i přes odpor rodičů vzal Blaženu Škopkovou, se od dob natáčení velmi změnil. Hereckou kariéru pověsil na hřebík hned po dotočení posledního dílu, zahrál si už jen pár malých rolí, a z obletovaného mladíka se stal řidič kamionu, který si své soukromí střeží jako oko v hlavě.

Na natáčení snímků vzpomíná s velkou láskou a je velmi rád, že měl tu čest se před kameru postavit s tak zásadními osobnostmi české kinematografie, jakými byly například Helena Růžičková a Jiřina Jirásková. Ačkoliv filmovou motorku už dávno vyměnil za kamion, kdyby chtěl Zdeněk Troška natočit pokračování, bez rozmyslu by se do role Venci Konopníka vrátil. "Ani na vteřinu bych nezaváhal! Jednak kvůli osobnosti Zdeňka Trošky, a ani Veronika Kánská nestárne. Pravda, vedle mě by vypadala divně, já totiž zatím dorostl do velikosti svého filmového tchána," řekl pro Blesk s úsměvem na rtech Černý, který za ta léta nabral nějaká ta kila.

Broněk Černý je po letech především rád, že po něm na tomto světě zbude nádherná památka. I přes velkou změnu vzhledu ho lidé stále poznávají a jako Venca Konopník tu s námi bude navždy.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy