Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Míša s Blankou zahynuly v letadle smrti: Dcera si poradila s každým problémem

Autor: DH - 
12. března 2019
19:24

Jako lavina se celým světem rozšířila smutná zpráva o tragickém leteckém neštěstí, při kterém nedaleko hlavního města Etiopie Addis Abeby zahynulo všech 157 pasažérů. V Boeingu 737 Max-8  seděli i čtyři Slováci – humanitární pracovnice Danica a syn, dcera a manželka slovenského poslance Antona Hrnka. Politikův potomek chtěl rodině ukázat kontinent, který si zamiloval.

Martin Hrnko byl nadšeným cestovatelem a předním slovenským průvodcem. Na palubě různých letadel strávil jen v roce 2018 neuvěřitelných 295 hodin, ze všech procestovaných kontinentů mu ale nejvíce učarovala Afrika, kam se rozhodl na vysněnou dovolenou vzít i svoji maminku Blanku a sestru Michalu. V plánu měla rodina navštívit i africký kmen Samburu a ostrov Zanzibar.

Michala Hrnková pracovala ve firmě Studio 727, kde na ni teď kolegové vzpomínají. „Naše Miška byla super člověk. Pracovala pro nás jako informační analytik pro zdravotnické a informační systémy. Vždy si poradila s každým problémem,“ řekl serveru Pluska.sk majitel firmy Ladislav Dedik. V práci byla jednou z nejlepších, slibnou kariéru jí však bohužel přerušila tragická smrt. Její šéf s ní chtěl po návratu dokonce probírat budoucnost.

„Nečekal jsem, že už se neuvidíme. My teď budeme pokračovat v tom, co ona začala,“ doplnil Dedik.

Na palubě se svými dětmi v době neštěstí seděla i jejich maminka Blanka, která vystudovala práva a od roku 2017 působila v realitní a investiční společnosti. Se svým mužem vycházela výborně, často společně podnikali výlety. „S manželem měli velmi dobrý vztah, často jsme je vídali, jak se procházejí ruku v ruce po místních lesích se svým psem,“ řekli Plusce sousedé. Dům manželů Hrnkových je teď smutný a prázdný.

jana999 ( 13. března 2019 09:55 )

koukám, že u toho rozmnožování zrušili diskuzi

Taurus70 ( 13. března 2019 06:41 )

Opet stupidni nadpis,s kazdym evidentne ne😦😦

Zobrazit celou diskusi