Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Vsetín zvládl tlak sedmého duelu. V semifinále první ligy vyzve České Budějovice

Na potřetí, ale přece jen Vsetín ukončil vítězně sérii s Prostějovem. Poté, co Ještřábi dotáhli stav na 3:3, rozhodoval sedmý zápas, v němž domácí Na Lapači zvítězili jasně 6:2. Prostějov sice zdramatizoval utkání za stavu 0:3 dvěma góly, ale vítěznou trefu si připsal zkušený Radim Kucharczyk. Vsetín narazí v play-off na Motor České Budějovice, sérii začne doma.

Radost vsetínského forvarda Davida Březiny
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Druhou semifinálovou dvojicí tvoří vítěz základní části Jihlava s Kladnem. Valaši, kteří skončili v dlouhodobé soutěži druzí, sice ztratili v sérii vedení 3:1, ale v klíčové domácí bitvě se doma rychle uklidnili. V sedmé minutě otevřel skóre při vyloučení Dušana Žovince nejlepší střelec základní části Luboš Rob. V polovině úvodní části zvýšil David Březina.

Po 73 vteřinách druhého dějství upravil při trestu Daniela Koláře Vít Jonák na 3:0. V 29. minutě se prosadili poprvé Jestřábi a v početní výhodě pěti proti třem překonal Davida Gábu Filip Hanták. Za pět minut v další přesilovce snížil na rozdíl jediného gólu Marek Račuk.

Za 19 sekund ale odpověděl Radim Kucharczyk a v závěrečném dějství si Valaši hlídali náskok. Navíc v závěru ještě vylepšili skóre Ondřej Kopta a při vlastním oslabení do prázdné branky Vojtěch Šilhavý.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 7. utkání čtvrtfinále play-off 1. ligy Vsetín – Prostějov

"Jsme strašně šťastní. Spadl nám obrovský balvan ze srdce, protože cíl byl dostat se do semifinále. Po výborné základní části jsme šli z druhého místa, případné vypadnutí by bylo samozřejmě zklamání," řekl trenér Vsetína Martin Jenáček.

"My jsme věděli, že Prostějov bude velmi silný protivník, protože hrál všechna utkání proti nám v základní části výborně. Vůbec mě nepřekvapuje, že to šlo do sedmého zápasu. Musíme se připravit na Motor, rychle zregenerovat a dát se do kupy. My nekončíme a pokusíme se udělat pro úspěch co nejvíce," dodal Jenáček.

V semifinále druhé nejvyšší soutěže se šestinásobný mistr představí poprvé od roku 1994. Tehdy Vsetín postoupil do extraligy a po sestupu v roce 2007 a krachu se teprve předloni dostal z druhé ligy do první.

Čtvrtfinále play-off první hokejové Chance ligy - 7. zápas:

Vsetín - Prostějov 6:2 (2:0, 2:2, 2:1)

Branky: 7. Rob, 11. Březina, 22. Jonák, 34. Kucharczyk, 56. Kopta, 60. Šilhavý - 29. Hanták, 34. Račuk. Rozhodčí: Kubičík, Wagner - Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 9:5. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 4670. Konečný stav série: 4:3.

Semifinále první ligy:

Pátek 15. března - 1. zápasy: 17:30 Jihlava - Kladno, Vsetín - Motor České Budějovice.

Sobota 16. března - 2. zápasy: 17:30 Jihlava - Kladno, Vsetín - Motor České Budějovice.

Úterý 19. března - 3. zápasy: 17:30 Motor České Budějovice - Vsetín, 18:00 Kladno - Jihlava.

Středa 20. března - 4. zápasy: 17:30 Motor České Budějovice - Vsetín, 18:00 Kladno - Jihlava.

Pátek 22. března - případné 5. zápasy: 17:30 Jihlava - Kladno, Vsetín - Motor České Budějovice.

Neděle 24. března - případné 6. zápasy: 16:00 Kladno - Jihlava, 17:00 Motor České Budějovice - Vsetín.

Úterý 26. března - případné 7. zápasy: 17:30 Jihlava - Kladno, Vsetín - Motor České Budějovice.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články