Přejít k hlavnímu obsahu
Leon -

Signované snímačové sety EMG

Firma EMG, která se stala v podstatě synonymem pro ve své době revoluční segment aktivních snímačů, připravila na začátek roku premiéru pěti signovaných snímačových setů. Pod novinkami jsou podepsáni kytaristé Lars Frederiksen (Rancid), virtuózní Prashant Aswani a basisti David Ellefson (Megadeth), Frank Bello (Anthrax) a Tom Araya ze Slayer.

Dvojice pasivních humbuckerů LF-DMF postavených podle specifikací Larse Frederiksena je osazena cívkami se speciálním vinutím, kobylková verze s keramickým magnetem i krková varianta využívající magnet ze slitiny Alnico 5 jsou uloženy v krytech z nerezové oceli.

Humbuckerový set Revelation Prashanta Aswaniho je výsledkem dvouletého vývoje a testování řady prototypů. Pasivní snímače s magnety Alnico 2 produkují frekvenčně vyrovnaný sound s čistým a detailním přednesem. Kovové kryty cívek budou dostupné v 9 povrchových úpravách.

Aktivní basové snímače navržené pro Davida Ellefsona tvoří tzv. spoapbar modely sestávající z dvoucívkového kobylkového snímače DC a krkové verze CS (keramika+ocel). DE Signature Set bude dostupný v provedeních pro 4 i 5strunné nástroje.

Franku Bellovi, dlouhodobému továrnímu hráči EMG, navrhla firma novou kombinaci snímačů řady X tvořenou půleným singlem PCSX (Precision) a kobylkovým single coilem LJAX (Jazz Bass) vyznačujících se silnější projekcí a špičkovou artikulací tónu. FB Signature Set bude dodáván v červeném provedení.

Basista a frontman trashmetalové ikony Slayer Tom Araya používá na svých nástrojích soapbar humbuckery 35DC a 35J se silným výstupem a agresivním zvukem, které budou poprvé nabízeny v podobě sady nesoucí označení TA Signature Set.

Oficiální ceny signovaných novinek od EMG se mají pohybovat v následujících relacích: LF-DMF Set cca 250 dolarů, Revelation Set cca 200 dolarů, DE Set cca 200 dolarů, FB Set cca 210 dolarů a TA Set cca 200 dolarů. Součástí dodávky jsou samozřejmě i další komponenty sestávající z potenciometrů, výstupního konektoru a kabeláže s propojkami, takže případný upgrade nástroje by se měl obejít bez nutnosti pájení.

Tagy EMG signované snímačové sety EMG

Pokud jste v článku zaznamenali chybu nebo překlep, dejte nám prosím vědět na e-mail redakce@frontman.cz.

Leon
Ve Frontmanu jsem zodpovědný především za sekci novinek a článků o pódiovém a studiovém gearu známých muzikantů. Léta hraju na kytaru v různých kapelách a tento krásný nástroj také vyučuju.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY