Hlavní obsah

Pocta pro českou hokejovou legendu! Kdo se stal ambasadorem MS na Slovensku?

Bratislava/Praha

Hokejové mistrovství světa na Slovensku v roce 2011 bylo pro oba z nich tím posledním, na kterém ve svých kariérách startovali. Po osmi letech se dnes už bývalí aktivní útočníci Patrik Eliáš s Mariánem Hossou na světovém šampionátu konaném v Bratislavě a Košicích sejdou znovu. Legendy českého a slovenského hokeje se stali ambasadory MS 2019.

Foto: Profimedia.cz

Patrik Eliáš (vlevo) z New Jersey a Marián Hossa (v dresu Atlanty) během utkání NHL na snímku z roku 2007.

Článek

Dvaačtyřicetiletý Eliáš i o dva roky mladší Hossa kývli na nabídku společnosti Coca-Cola, oficiálního sponzora hokejového mistrovství světa, a pomůžou zpropagovat šampionát, který se uskuteční od 10. do 26. května.

„Atmosféra při natáčení byla fantastická a bylo mi ctí spolupracovat s Mariánem, kterého uznávám jako hokejistu i člověka," prohlásil Eliáš, jenž ze čtyř MS vybojoval dvě bronzové medaile.

Foto: Marek Burkert, Právo

Patrik Eliáš.

„Během natáčení různých klipů, které souvisejí s mistrovstvím světa, jsme s Patrikem zažili skvělé chvíle," řekl Hossa, který Slovensko reprezentoval na osmi světových šampionátech, medaili ale nezískal žádnou.

Přitom při posledním MS konaném na Slovensku si domácí dělali zálusk na jeden z cenných kovů, vždyť vedle Hossy měli v týmu i další hvězdy; Demitru, Gáboríka, Stümpela nebo Šatana. O to větší šok pak zažívali, když pod vedením kanadského kouče Hanlona nepostoupili ani do čtvrtfinále.

Z Bratislavy se Eliáš vracel s bronzem

To Češi i s Eliášem se z Bratislavy vraceli s bronzem. „Tehdy se nám na šampionátu sešel fantastický tým. Měli jsme skvělou formu, cítili jsme podporu nejen českých, ale i slovenských fanoušků, akorát nám nevyšel jeden zápas, kvůli kterému jsme nepostoupili do finále," dodnes Eliáše mrzí semifinálová porážka Hadamczikova výběru 2:5 se Švédy.

„I tak ale ve mně turnaj na Slovensku zanechal výborný zážitek, jeden z nejhezčích v mé kariéře," vzpomíná Eliáš, který nyní působí u české juniorské reprezentace jako asistent trenéra Varadi.

Reklama

Související témata: