Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Hamilton? Nebyl pro mě takový mimozemšťan jako Schumi, vzpomíná Rosberg

Sport

  16:48
Mnichov / Praha - Bývalý šampion formule 1 Nico Rosberg složil poklonu svému bývalého kolegovi Lewisi Hamiltonovi. Podle něj je Brit daleko talentovanějším jezdcem, než byl německý fenomén Michael Schumacher.

Hamilton slaví se šampaňským. foto: ČTK/AP

Proč mám za televizi platit? ptá se Hamilton. ‚Je to směšné a šílené‘

„Lewis je podle mě jeden z největších talentů motorsportu, a pravděpodobně je o něco talentovanější než Michael,“ řekl Rosberg pro německý motoristický časopis Auto Motorsport.

„Pokud bych se měl zamyslet nad jejich přístupem k práci, tak věci k Lewisovi chodily tak nějak samy. Michael byl zase komplexnější jezdec,“ prohlásil syn bývalého šampiona F1 Kekeho Rosberga.

Nico se potkal s oběma porovnávanými jezdci při působení v Mercedesu. „První myšlenka, kterou jsem měl při setkání s Michaelem? Byl jsem, přiznám se, trochu zděšen. Mohu se s ním vůbec rovnat? Michael byl zkrátka bojovník, a každý den, kdy se probouzel, si asi říkal: ‚Jak mohu hrozbu v podobě svého týmového kolegy ještě více zmenšit?‘“ vzpomíná Rosberg.

Hamiton pózuje fanouškům.
Michael Schumacher (vlevo) a Luca di Montezemolo.

Jenže s koncem kariéry populárního „Schumiho“ přišel jiný pilot. „Když jsem se konečně začal vyrovnávat Michaelovi, objevil se Lewis. Jeho výkonnost jsem alespoň znal z motokár. Nebyl pro mě takový mimozemšťan jako Schumacher,“ usmál se Rosberg.

Právě Hamilton má letos první šanci na přiblížení se Schumacherovu rekordu v počtu celkových vítězství v šampionátu F1. Němec slavil titul sedmkrát, Hamilton může letos zvítězit pošesté.

Autor: