Hlavní obsah

Problematické partie podle horoskopu

Foto: Nina Buday, Shutterstock.com

Foto: Nina Buday, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Toužíte po letní postavě vyrýsované do plavek nebo se zkrátka chcete dostat trochu do formy před tím, než začnete odkládat zimní vrstvy oblečení? Horoskop vám napoví, na které části těla si dávat pozor a zapracovat na nich co nejdřív.

Článek

Každé ze znamení ovládá určitou část těla, a pokud se něco v životosprávě pokazí, právě tam se to projeví jako první. Někomu se tuk ukládá rovnou do tváří, jinému končí na stehnech, ještě dalšímu se hned vrazí do břicha. Jaké problematické partie má zrovna vaše znamení a měli byste se na ně zaměřit, dokud je čas?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Tlustého Berana člověk potká jen málokdy. Tohle znamení má zkrátka pohyb a aktivitu přímo v krvi a je pro ně tak nějak přirozené poletovat z místa na místo a nenabrat ani deko. Pokud už Berani přiberou, projeví se to nejspíš na tvářích, které se jim trochu zakulatí, a pak v oblasti hrudníku. Větší a těžší prsa budou trápit asi primárně pány, ale i dámy si užijí svoje, protože větší prsa kráčí většinou ruku v ruce s bolestí zad. Berani mají ale velmi rychlý metabolismus, takže se rychle vrátí zase do formy.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci mají sklony k tloustnutí a je vlastně jedno, jak moc se v jídle omezují. Váha se jim naštěstí rozkládá dost rovnoměrně po celém těle, takže přibírají tak nějak nenápadně. Proto by se měli zaměřit na trénink, ve kterém zapojí opravdu celé tělo a trochu se rozhýbou. To jim pomůže organismus nakopnout a všechno spalovat rychleji. Lidé ve znamení Býka navíc trpí častějším výskytem dvojité brady a faldíků na krku, měli by tedy procvičovat i tyto poměrně neobvyklé krční partie (Jak se zbavit dvojité brady? Těchto 10 pravidel vám pomůže!).

Foto: aldarinho, Shutterstock.com

Býci často trpí dvojitou bradou, ukládá se jim tam tukFoto: aldarinho, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci jsou opět aktivním znamením, které málokdy nějak výrazně přibere. Ženy ale často trápí tuk ukládající se zvláště v horní části paží kolem ramen. Naštěstí jim stačí málo a zase budou rychle ve formě. Zaměřte se právě na oblast ramen a paží, ať už na to půjdete silově, nebo spíše protahováním v jóga stylu. Vhodným sportem pro Blížence je i plavání (umíte správně plavat prsa?), které je udrží ve formě a zároveň intenzivně působí právě na oblast horních končetin.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

U Raků se kila navíc ukládají do středu těla a tuku se zbavují pomalu a dlouho. Často mají velké vrstvy podkožního tuku, jako jakési zásoby na zimu. Tuk se jim drží také v oblasti prsou, kam se vrazí velmi rychle. S tím se pojí i nepříliš estetické faldíky na zádech, takže i na ty by se Raci při cvičení měli soustředit a zpevňovat je.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi jsou poměrně šťastlivci, kila navíc se na nich příliš neprojevují. Přibírají totiž rovnoměrně, takže se nějaké to deko navíc snadno schová. Nelze u nich identifikovat žádnou problematickou partii. Obecně by se měli s přicházejícím jarem pokusit vrátit do formy a trochu nakopnout organismus, který na zimu tak trochu usíná. Vhodné jsou pro ně nejrůznější náročná cvičení ve velké rychlosti a rytmu, ať už to bude aerobic, kick box či bojová umění.

Foto: zeljkodan, Shutterstock.com

Lvi přibírají rovnoměrně a málo, měli by ale probrat organismus po zimním spánku. Třeba kick boxemFoto: zeljkodan, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Problematickou partií Panen je rozhodně bříško. Štěstí mají ale v tom, že se u nich tuk v horní polovině těla rozkládá relativně rovnoměrně, málokdy se jim tedy tvoří vyloženě „pneumatika“. Spíše se tak nějak jablíčkově zakulatí a zvýrazní se jim všechny křivky. Měly by se dlouhodobě zaměřit zvláště na oblast spodního břicha a zbavit se všeho, co se tam třese a visí. Bývají vytrvalé, takže se klidně můžou vrhnout na klasické posilování a fitness trénink (Jak na „pekáč buchet“? 3 snadné a účinné cviky pro ploché břicho).

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy patří mezi ty nešťastné, kterým se sebemenší vrstvička tuku okamžitě uloží v oblasti břicha, které mají často vyklenuté i jinak velmi štíhlé ženy. Váhu navíc nenabírají rovnoměrně, zkrátka bude sedět všem na očích na břiše jako tukový faldík. Často se jim také každé kilo navíc projeví v oblasti hrudníku. Zaměřte se hlavně na břicho, nejlépe sportem, který vás bude bavit, jako je například tanec či zumba.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři by měli zapracovat zejména na oblasti hýždí, protože se u nich tuk usazuje právě tam. Výrazné pozadí může kontrastovat s vosím pasem a štíhlýma nohama, ale dost rychle ztrácí tvar a vlivem gravitace klesá. Hlavně se tedy soustřeďte na posilování a zpevňování zadečku a také na protahování svalů. Štíry moc neužije na velké atletické výkony, ideální je pro ně třeba pilates nebo jóga, zkrátka cvičení, při kterém se navíc mohou zkoncentrovat, zklidnit a ponořit do svého nitra.

Foto: Olena Yakobchu, Shutterstock.com

Štírům se tuk usazuje hlavně v oblasti hýždí, podle toho by si měli vybrat i cvičeníFoto: Olena Yakobchu, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Aktivní Střelci málokdy přibírají nějak výrazně, na druhou stranu to nejsou žádné křehotinky a většinou mají celkově spíše statnější a mohutnější postavu. Jejich hlavní problémovou partií jsou boky, konkrétně takzvaná „madla lásky“, kterých se v životě zbaví opravdu jen málokdy. Při cvičení je tedy důležité zaměřovat se právě na tuto oblast (Zlikvidujte tuk na bocích: 3 účinné cviky, které gumují „madla lásky“). Střelcům kromě aktivního pohybu, který jim nečiní potíže, prospěje taky saunování a snaha přebytečné tuky vypotit.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Pro Kozorohy jsou typická širší stehna, která na ně vždycky prozradí, že přibrali. A když cvičí, mají hodně svalnaté nohy. To však rozhodně neznamená, že by to měli vzdát – právě naopak, měli by se cvičením na nohy zabývat o to více. Hranice mezi krásnými svalnatými stehny a chvějícím se blátíčkem je u nich poměrně tenká a v létě určitě budou chtít oslnit tím prvním. S jejich vůlí by s tím neměli mít problém.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři většinou nemají sklony k tloustnutí a patří mezi ta znamení, kterým všichni závidí jejich štíhlost. Když už nějaké to kilo naberou, usadí se většinou v dolní části nohou, zvláště lýtka jsou jejich problémovou partií a měli by se na ně při tréninku intenzivně soustředit. Kromě toho hrozí Vodnářům také křečové žíly, je tedy záhodno krev v dolních končetinách pořádně rozproudit, aby se tomuto problému pokud možno vyhnuli. Aerobní cvičení typu běh nebo jízda na kole jsou tím pravým řešením.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby mají k přibírání sklony a každé kilo se u nich velmi brzy ukáže. S jednou partií, kam se tuk ukládá, bohužel nic neudělají – vždycky jim jako první zbuclatí tváře. Pozitivum ale je, že díky tomu vypadají mladší! Druhou problémovou partií jsou kotníky a lýtka, která u tohoto znamení snadno ztěžknou a Rybky pak mají problém vejít se do vyšších bot. Adrenalinové a divoké sportování není nic pro vás, zaměřte se na pomalejší a protahovací styl cvičení a posílení svalové hmoty v daných partiích.

Jaké partie dělají nejčastěji potíže vám?

Reklama

Načítám