Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Náhradníci dotáhli Washington k vítězství nad Orlandem, Satoranského zradila střelba

Souboj týmů usilujících o postup do play-off Východní konference opanovali basketbalisté Washingtonu. Jedenáctý tým tabulky porazil deváté Orlando 100:90. Tomáš Satoranský tentokrát střelecky nezářil - za 37 minut zapsal 2 body, 6 doskoků a 7 asistencí. Wizards i čtrnáct zápasů před koncem základní části ztrácejí na osmou postupovou pozici tři výhry, protože osmé Miami doma zdolalo sedmý Detroit 108:74.

Tomáš Satoranský (uprostřed) v utkání proti Orlandu
zdroj: USA TODAY Sports autor: Geoff Burke

Washington poosmé v sezoně udržel soupeře pod hranicí sta nastřílených bodů a bylo z toho osmé vítězství. Kromě obrany celého týmu byl tentokrát důležitý příspěvek náhradníků. Z hráčů základní sestavy totiž nastřílel dvouciferný počet bodů pouze Bradley Beal (23). Střídající pivot Thomas Bryant se postaral o 21 bodů a 10 doskoků, Jabari Parker o 19 bodů a 9 doskoků. Náhradník jediného Čecha v NBA na pozici rozehrávače Chasson Randle dodal 13 bodů, když dal tři z pěti trojek.

"Líbilo se mi to. Z náhradníků mám radost," řekl kouč Scott Brooks. "Zejména Thomas Bryant do toho dával hodně energie a přesně to jsme potřebovali. Přestože se nám tolik v ofenzivě nedařilo, bojovali jsme a ve čtvrté čtvrtině jsme to i po vyrovnání soupeře nakonec zvládli."

Šampioni posledních dvou ročníků Golden State Warriors zastavili i bez Kevina Duranta devítizápasovou vítěznou sérii Houstonu, který na jeho palubovce porazili v koncovce 106:104. Rockets se v poslední minutě nepodařilo úplně smazat šestibodové manko. Klay Thompson se na výhře podílel 30 body, pivot DeMarcus Cousins přidal 27 a Stephen Curry 24. V dresu Rockets zaznamenal 29 bodů a 10 asistencí James Harden a Chris Paul 24 bodů.

Houston v tabulce Západní konference přeskočila Oklahoma, jež si posun na třetí příčku zajistila vítězstvím nad Brooklynem 108:96. Russell Westbrook zazářil 26. triple doublem v sezoně, tentokrát za 31 bodů, 12 doskoků a 11 asistencí.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté Miami porazili Detroit a nadále drží pozici pro play-off

NBA:

Washington - Orlando 100:90 (za domácí Satoranský 2 body, 6 doskoků, 7 asistencí)
Atlanta - Memphis 132:111
Houston - Golden State 104:106
Miami - Detroit 108:74
Oklahoma City - Brooklyn 108:96
Phoenix - Utah 97:114

Zdroj
ČTK, nba.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články