ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 12292 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Skupina Mňága a Žďorp získává peníze na album na sbírkovém serveru

0 jsk 14.3.2019

Valašskomeziříčská kapela Mňága a Žďorp chce vybrat peníze na natáčení svého nového alba pomocí sbírkového serveru. Kampaň na Startovači začala 10. března a potrvá 30 dnů, během kterých chce skupina vybrat 500 tisíc korun. Peníze chce mimo jiné utratit za nahrávání ve studiu Sono. Album se bude jmenovat Třecí plochy, jeho producentem bude Milan Cimfe a vyjít by mělo 9. září letošního roku.

Odměnou pro ty, kteří přispějí na sbírku, bude samotná deska, a to v podobě cédéčka, na vinylu, magnetofonové kazetě i ke stažení. Vyhrát mohou také den s kapelou ve studiu nebo účast na večírku nazvaném Třecí párty.

„Máme hotovou jednu písničku, cover, který vznikl původně na tributní album kapely J.A.R. Jmenuje se Je to nejistý a lidé si ho mohou poslechnout v rámci kampaně už teď,“ sdělil zpěvák skupiny Petr Fiala.

Peníze na natáčení alba vybírala Mňága a Žďorp stejným způsobem již v minulosti. V případě alba Made in China (2014), které bylo natočeno v čínském Pekingu, přispěli fanoušci částkou více než půl milionu korun. O tři roky později se na realizaci alba Třínohý sešlo se více než 777 tisíc korun. Kapela za ně desku nahrála, a navíc vydala reedici svého debutu Made in Valmez (1991) na vinylu.

(foto: David Macháček)