Orientační nabídka


Znak města Mladá Boleslav (odkaz na titulní stránku) 

Statutární město Mladá Boleslav - Oficiální stránky


 

Dětské oddělení dostalo nové monitory dechu

Nadace Křižovatka předala ve středu 13. března dvacet monitorů dechu Babysense 1 pro dětské oddělení Klaudiánovy nemocnice Mladá Boleslav. Všechny tyto přístroje v hodnotě 50 tisíc korun zaplatila firma Centrotherm.Jak připomněl předseda představenstva Miroslav Olšák, tato firma podporuje mladoboleslavskou nemocnici pravidelně: kromě monitorů dechu vloni přispěla na dvě nová lůžka. Monitory dechu převzali náměstkyně Jitka Kolombová a primářka Jaroslava Chrtková.
Nové monitory dechu pro nemocnici
Nové monitory dechu pro nemocnici
 

 
 
Tyto monitory dechu zaplacené sponzory slouží dětskému oddělení - hlídají dech nejen nově narozeným miminkům, ale také případně nejmenším pacientům. Rodiče dětí mohou také využít zápůjčky dalších monitorů dechu, které oddělení zprostředkovává díky Nadaci Křižovatka. Podle vedoucí lékařky novorozeneckého oddělení MUDr. Michaely Roškotové je o tyto zápůjčky mezi rodiči velký zájem.  
Nadace Křižovatka se jako jediná nadace v České republice po celých 20 let své existence aktivně věnuje podpoře povědomí veřejnosti o SIDS a o možnostech ochrany ohrožených dětí do 1 roku věku. Díky dárcům a sponzorům pomáhá nadace vybavit české nemocnice a porodnice monitory dechu Babysense, který je registrován u Ministerstva zdravotnictví ČR jako zdravotnická pomůcka a prošel několikaletými klinickými testy.
Tento monitor dechu nejen hlídá zástavu dechu, ale také apnoe pauzy (bezdeší), a jakékoliv nepravidelnosti dechu děťátka a okamžitě spustí alarm, aby přivolal pomoc rodiče, který může v případě potřeby včas poskytnout dítěti první pomoc. Během svého působení se nadaci podařilo zajistit monitory dechu pro nemocnice a porodnice v hodnotě téměř 27 mil. korun.     
Cílem a smyslem projektu "Maminko, dýchám" je vybavit české nemocnice a jejich porodnická, novorozenecká a JIP oddělení monitory dechu pro každé lůžko/miminko. Dále pak umožnit rodičům vypůjčení monitoru dechu na nezbytně nutné období, když odcházejí z porodnice se svým děťátkem domů.   
Společně s Nadací Křižovatka může pomáhat každý - stačí zaslat libovolnou částku na číslo účtu nadace: Konto Nadace Křižovatka: 7608414/0600 (MONETA Money Bank) Konto veřejné sbírky "Maminko, dýchám": 4010040100/6800 (Sberbank CZ).

monitory dechu

monitory dechu II
 
Zveřejnil: Pavel Šubrt
Vytvořeno / změněno: 14.3.2019 / 14.3.2019

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Aktuality
Počet návštěv: 1674
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém