<

PREVIEW: Vsetín – Motor. Napraví Budějovice rozpačitou sezonu?

Foto: Martin Vojtěch Víta. hc-vsetin.cz

Už jsme to tu jednou psali. Sezonu Motoru jde asi nejlépe popsat pomocí frustrační kompozice od Járy da Cimrmana: fázi očekávání střídá fáze zklamání.

Teď má Motor poslední šanci, aby napravil rozpačitou základní část (a ne zrovna dominantní čtvrtfinále).

Pokud České Budějovice vyřadí Vsetín, vše špatné bude zapomenuto. Pokud ale vypadnou, bude to pro ně další neúspěšná sezona.  

Zato Vsetín může hrát v klidu – postupem do semifinále splnil předsezonní cíl. „Z nás teď spadl určitý balvan," potvrzuje trenér Luboš Jenáček. „Z tohoto pohledu můžeme hrát uvolněněji."

To by byla jedna věc, která může hrát ve prospěch VHK.

A další? Vsetín proti Prostějovu ukázal, že to není tým jedné lajny. Nejproduktivnějšími útočníky byli Vojtěch Šilhavý (4+2) a David Březina (4+2). Klíčové góly dával veterán Radim Kucharczyk (3+0). Nejlepší lajnu základní části Jonák–Pechanec–Rob táhl ve čtvrtfinále, které bylo z jejich strany rozpačité, především Antonín Pechanec. 

V semifinále by to chtělo větší příspěvek od Mitche Theoreta (1+1), který v základní části rozhodoval zápasy, v play off ale zatím tolik vidět není. Rezervy tedy stále jsou.

Je to paradoxní, ale spíš o Motoru se po čtvrtfinále dalo říct, že by byl týmem jedné lajny. Z českobudějovických útočníků vyčnívali Zdeněk Doležal, Cody Bradley a Václav Karabáček. Společně dali osm gólů. Ostatní útočníci se trefili sedmkrát a nevynikali.

„Pro nás bude důležité, abychom rozšířili produktivitu na více hráčů a rozložili mezi ně i čas na ledě," říká pro hcmotor.cz trenér Aleš Totter. „Série může být dlouhá a musíme být připraveni." 

Motoru by mohlo pomoci, že svoji sérii zvládl rychleji než Vsetín. „Psychicky na tom budou dobře, po vyhraném sedmém zápase z nich sršelo sebevědomí. Každopádně jsme uvítali, že s Prostějovem museli hrát sedm zápasů," citují Tottera klubové stránky.

A jak to vypadá s marodkou? Na té vsetínské je už dlouhou dobu spolehlivý bek Ondřej Holomek. Jinak by měli být všichni připravení. Motoru zase chybějí Mitchell Fillman a Jiří Šimánek.

Zajímavé bude sledovat nasazování gólmanů. Motor svoje brankáře – Petra Kváču a Jana Strmeně – pravidelně střídal. U Vsetína pak odchytal pět ze sedmi zápasů Jan Šelepněv, v sedmém utkání však šel do brány David Gába.  

„Věříme, že přejdeme i přes Motor, i když to bude těžká a trnitá cesta, určitě to nebude nic jednoduchého, ale pro naše fanoušky se o to popereme!" hlásí vsetínský forvard Ondřej Kopta.

Vzájemné zápasy
Vsetín 2:3 České Budějovice
České Budějovice 2:1 Vsetín
Vsetín 3:2 České Budějovice
České Budějovice 3:4 Vsetín

Tip hokej.cz: 4:2 pro Vsetín

Foto: Martin Pavlík. hc-vsetin.cz

Pohled hokej.cz

Brankáři:
VHK ROBE Vsetín (7/10)
ČEZ Motor České Budějovice (8/10)

Obránci:
VHK ROBE Vsetín (8/10)
ČEZ Motor České Budějovice (8/10)

Útočníci:
VHK ROBE Vsetín (8/10)
ČEZ Motor České Budějovice (8/10)

Ostatní:
VHK ROBE Vsetín (5/5)
ČEZ Motor České Budějovice (3/5)

CELKEM:
VHK ROBE Vsetín (28/35)
ČEZ Motor České Budějovice (27/35)

Soupiska VHK ROBE Vsetín

Brankáři: David Gába, Jan Šelepněv, Jakub Málek, David Sachr, Petr Hromada.

Obránci: Jiří Drtina, Tomáš Frolo, Ondřej Holomek, Michal Hryciow, Jakub Jenáček, Peter Mikuš, Tomáš Ondračka, Dominik Rudl, Ondřej Slováček, Jakub Teper, Radek Jeřábek.

Útočníci: David Březina, Lukáš Frydrych, Adam Hořanský, Lukáš Jindra, Vít Jonák, Jiří Karafiát, Daniel Klímek, Ondřej Kopta, Radim Kucharczyk, Antonín Pechanec, Tomáš Pitule, Roman Rác, Luboš Rob, Vojtěch Šilhavý, Mitchell Theoret, Tomáš Vávra, David Vítek.

Soupiska ČEZ Motor České Budějovice

Brankáři: Petr Kváča, Jan Strmeň, Daniel Svoboda, Marek Dvořák.

Obránci: Vojtěch Doktor, Mitchell Fillman, Zdeněk Kutlák, Žiga Pavlin, Karel Plášil, Pavel Pýcha, René Vydarený, Ondřej Kachyňa, Václav Prospal mladší, Martin Jandus, Václav Svach.

Útočníci: Jakub Babka, Martin Beránek, Cody Bradley, Miloslav Čermák, Milan Dančišin, Jakub Doktor, Zdeněk Doležal, Lukáš Endál, David Gilbert, Václav Karabáček, Martin Heřman, Matouš Hrubec, Martin Novák, Pavel Novák, Roman Přikryl, Jiří Šimánek, Ondřej Vaculík.

Příběh série

Luboš Rob odehrál za áčko Motoru předcházejících pět sezon. Teď hraje za Vsetín a v základní části se stal nejlepším střelcem soutěže i jejím nejproduktivnějším hráčem (39+26). V play off má po sedmi zápasech bilanci 3+2. Ve čtvrtfinále to od něj nebylo ideální, v posledním utkání nicméně skóroval a do dalšího kola může jít sebevědomý.

Foto: Martin Pavlík, hc-vsetin.cz

Tváří v tvář (základní část)

Úspěšnost přesilovek: 
VHK ROBE Vsetín (20,69 %), 
ČEZ Motor České Budějovice (15,13 %).

Úspěšnost oslabení: 
VHK ROBE Vsetín (86,89 %), 
ČEZ Motor České Budějovice (86,79 %).

Skóre ze základní části: 
VHK ROBE Vsetín (207:150, +57), 
ČEZ Motor České Budějovice (184:134, +50).

Střely na branku za zápas PRO: 
VHK ROBE Vsetín (33,30 střel), 
ČEZ Motor České Budějovice (38,09 střel).

Střely na branku za zápas PROTI: 
VHK ROBE Vsetín (27,66 střel), 
ČEZ Motor České Budějovice (24,93 střel).

Úspěšnost střelby: 
VHK ROBE Vsetín (11,10 %), 
ČEZ Motor České Budějovice (8,60 %).

Úspěšnost vhazování: 
VHK ROBE Vsetín (51,32 %), 
ČEZ Motor České Budějovice (52,17 %).

Trestné minuty: 
VHK ROBE Vsetín (883 TM), 
ČEZ Motor České Budějovice (825 TM).

Úspěšnost v nájezdovém rozstřelu: 
VHK ROBE Vsetín (2 výhry, 1 porážka), 
ČEZ Motor České Budějovice (4 výhry, 2 porážky).

Počet zblokovaných střel: 
VHK ROBE Vsetín (587 SB), 
ČEZ Motor České Budějovice (496 SB).

Foto: Martin Pavlík. hc-vsetin.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz