Na maďarských billboardech na podporu porodnosti se objevil pár ze slavného memu

Porodnost má podle Orbánova týmu podpořit pár ze slavného memu Distracted Boyfriend, v němž se mladík otáčí za jinou ženou.

Určitě by se dala najít šťastnější mladá rodinka, než kterou si zvolila maďarská vláda na billboard své kampaně na podporu porodnosti. Tváří kampaně se nestal nikdo menší než internetový pár z populárního memu Distracted Boyfriend, který se proslavil vším možným, jen ne harmonickým vztahem. Sérii obrázků pro reklamní účely nafotil do fotobanky iStock v roce 2015 barcelonský fotograf Antonio Guillem. Jedna z fotografií, jejíž název ve fotobance zní Nevěrný muž s přítelkyní si prohlíží jinou dívku, se ale stala virální senzací a neodmyslitelnou součástí internetové kultury.

Právě Lauru a Maria, jak zní pseudonymy obou aktérů, si nyní zvolili marketingoví specialisté premiéra Viktora Orbána ve snaze propagovat tradiční křesťanské hodnoty. Protiimigračně zaměřený Orbán před měsícem oznámil řadu benefitů pro rodiny s dětmi, kterými chce řešit demografické problémy Maďarska, spočívající mimo jiné v tom, že řada Maďarů emigruje do západní Evropy. Rodiny s minimálně třemi dětmi mají například dostat dotaci na nákup rodinného vozu a ženy se čtyřmi a více dětmi budou do konce života osvobozeny od daně z příjmu.

http://twitter.com/fhuszar/status/1105758952028024832

Fotografie billboardu ze Zugla, městského obvodu v Budapešti, kterou webu 444.hu poslal ve středu jeden ze čtenářů, se podle očekávání stala terčem vtípků na sociálních sítích. Maďarský zpravodajský web index navíc přidal čtenářskou anketu, jaký mem by se podle jeho čtenářů měl stát součástí příští kampaně. Nabručenou kočku a běsnícího Nicolase Cage v ní spolehlivě válcuje Maďar András Arató, jemuž dal svět internetu přezdívku Hide the Pain Harold (jeho roztomilý úsměv skutečně vypadá, jako by skrýval bolest nebo nepohodlí, a tento dojem nijak nenapravuje ani jeho civilní fotografie). Lidé z Orbánovy vlády by si příště měli každopádně udělat důkladnější rešerši. Příběh Maria a Laury je totiž mnohem temnější, než se na první pohled zdá.

 

Čtěte dále