Ve čtvrtfinále Evropské ligy Chelsea! | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtfinále Evropské ligy Chelsea!

Slavia se ve čtvrtfinále Evropské ligy UEFA utká s týmem Chelsea. První utkání se hraje ve čtvrtek 11. dubna v Eden Aréně, odveta o týden později ve čtvrtek 18. dubna v Londýně.

Páteční los v Nyonu Slavii přisoudil tým anglický tým Chelsea. Slavia byla vylosovaná jako první, takže bude začínat ve čtvrtek 11. dubna doma, odveta se hraje o týden později 18. dubna v Londýně. Výkopy obou zápasů jsou ve 21:00 středoevropského času.

Los zároveň určil možné soupeře, se kterými by se Slavia mohla potkat po svém postupu do semifinále. Hrála by s vítězem druhé čtvrtfinálové dvojice Benfica - Frankfurt, první utkání 2. května venku a odvetu doma 9. května .

Chelsea byla z osudí třetím klubem s nejvyšším koeficientem, mezi evropskými týmy je na 17. místě. Letošní ročník začala Chelsea přímo v základní skupině L Evropské ligy UEFA, kde se potkala s PAOKem, Vidi a BATE Borisov. Skupinu vyhrála se ziskem 16 bodů, celkovým skóre 12:3, pěti výhrami a jednou remízou s maďarským Vidi. V kole 32 týmů si poradila se švédským Malmö po venkovní výhře 2:1 a domácím vítězství 3:0. V osmifinále pak přešla přes Dynamo Kyjev, kterému uštědřila vysoké porážky 3:0 a 5:0 v odvetě v Kyjevě. Loni skončila Chelsea v osmifinále Ligy mistrů UEFA. Nejlepším střelcem našeho soupeře v Evropské lize UEFA je Olivier Giroud, který vstřelil 9 branek. 

V aktuální tabulce Premier League se náš protivník nachází na 6. místě. Nejvíce gólů v anglické nejvyšší soutěži vstřelil Eden Hazard, který se prosadil celkem třináctkrát, a zároveň je nejlepším gólovým nahrávačem celé ligy s jedenácti asistencemi.

Své domácí zápasy hraje vítěz Evropské ligy z roku 2013 na stadionu Stamford Bridge s kapacitou 40 853 míst. Podle regulí UEFA Slavii pro venkovní zápas náleží minimálně 5 % míst z kapacity stadionu.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články