CZK/€ 25.155 -0,32%

CZK/$ 23.470 -0,62%

CZK/£ 29.361 -0,01%

CZK/CHF 25.687 -0,48%

15. 03. 2019

0 komentářů

Dva vysoce postavení manažeři opouští Facebook. Nepohodli se ze Zuckerbergem

 

Po 13 letech odchází ze společnosti Facebook produktový ředitel Chris Cox. Další, kdo firmu opouští je šéf dceřiné společnosti WhatsApp Chris Daniels. Společnost vedl necelý rok.

Loading



 

Důvodem odchodu je podle listu The New York Times nesouhlas s šéfem Facebooku Markem Zuckerbergem.

Minulý týden Zuckerberg oznámil, že se Facebook více zaměří na komunikaci v šifrovaných chatových službách a na přísnější ochranu soukromí. Součástí zmíněných změn je i plán na propojení služby zasílání zpráv prostřednictvím služeb Facebook Messenger, WhatsApp a Instagram do roku 2020 do jednoho šifrovaného systému.

Zuckerberg usiluje o to, aby odchod obou zmíněných manažerů nevypadal jako roztržka. „Už několik let se mnou Chris hovořil o své touze dělat něco jiného,“ napsal šéf Facebooku na svém blogu.

Cox, který patří mezi osobní přátele Zuckerbergera, byl ve firemní hierarchii považován za muže číslo tři po Zuckerbergovi a provozní ředitelce Sheryl Sandbergové. WhatsApp bude nově řídit Will Cathcart, který měl předtím na starosti hlavní aplikaci Facebooku, kterou povede Fidji Simová.
Zdroj : Aktualne.cz

REKLAMA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

fintech - technologie - internet

Amazon, Facebook a Alphabet vs. Fed a váhání jménem Libra

Společnosti Amazon, Facebook a Alphabet/Google už nenesou přívlastek „technologické“, přestože jejich DNA je čistě technologická. Aktuálně však ani jedna ze jmenovaných společností není součástí technologického sektoru indexu S&P 500.

Text: Roman Koděra

25. 07. 2019

Petr Zajíc Pioneer Investments

Petr Zajíc: Investice nejsou charita

„Nejsem analytik, nejdu do detailů, snažím se pochopit business model. Jak firma funguje a jak vydělává peníze,“ říká Petr Zajíc, Senior Portfolio Manager investiční společnosti Pioneer Investments v Rakousku. Akcie firem kupuje kvůli jejich schopnosti generovat zisk. Nefandí proto investicím do akcií Tesly či Facebooku. V některých technologických firmách […]

Text: Jana Zámečníková

01. 06. 2017

IPO Twitteru: další technologická katastrofa?

Společnost Twitter oznámila záměr uvést své skcie na burzu. Před více než rokem přitom šla na burzu společnost Facebook, která je svým zaměřením velmi podobná, a nedopadlo to dobře. Jestli to Twitteru (resp. investorům) pomůže, nebo uškodí, to se uvidí, ale opatrnost je opět na místě. IPO Twitteru může být vrcholem nafouklé bubliny, která co nevidět praskne.

Text: Daniel Kuchta

24. 09. 2013


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *