15. března 2019 • 17:08

Ocenění pro slávisty! Ngadeu a Souček v ideální sestavě týdne EL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce pražské Slavie Michael Ngadeu a záložník Tomáš Souček se díky výkonu v osmifinálové odvetě Evropské ligy proti fotbalistům Sevilly dostali do ideální sestavy týdne. Po velkém obratu proti andaluskému celku zvítězili červenobílí 4:3 po prodloužení a ve čtvrtfinále vyzvou Chelsea.



Osmadvacetiletý Ngadeu, který se dostal do ideální sestavy kola už na podzim, otevřel ve druhém střetnutí se Sevillou ve 14. minutě skóre. Souček po změně stran proměněnou penaltou posunul domácí do vedení 2:1 a v prodloužení přihrál Micku van Burenovi na vyrovnávací gól na 3:3.

Slávistický záložník Tomáš Souček v souboji s Mesou ze Sevilly
Slávistický záložník Tomáš Souček v souboji s Mesou ze Sevilly

Čtyřiadvacetiletý Souček se také ocitl ve čtyřčlenné nominaci na nejlepšího hráče týdne spolu s Emerickem Aubameyangem z Arsenalu, Jonasem z Benficy Lisabon a Olivierem Giroudem z Chelsea, který nakonec zvítězil. V odvetě nastřílel Dynamu Kyjev při triumfu 5:0 na jeho hřišti hattrick a s devíti brankami je nejlepším střelcem soutěže.

Bušili jsme do nich, fyzicky jsme byli lepší, říká Kolář po skalpu Sevilly
Video se připravuje ...

V předchozím souboji 2. kola Evropské ligy s Genkem se do ideální sestavy probojoval po obou zápasech rovněž slávistický obránce Vladimír Coufal. Po úvodním duelu 2. kola soutěže proti Dinamu Záhřeb pronikl do ideální jedenáctky vedle Coufala i plzeňský stoper Luděk Pernica.

Ideální sestava odvetných zápasů osmifinále Evropské ligy podle UEFA:
Odisseas Vlachodimos (Benfica) - Marcos Alonso (Chelsea), Ferro (Benfica), Michael Ngadeu (Slavia), Alex Grimaldo (Benfica) - Ainsley Maitland-Niles (Arsenal), Pizzi (Benfica), Tomáš Souček (Slavia) - Callum Hudson-Odoi (Chelsea) - Oliver Giroud (Chelsea), Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud