„Nebuď jako Tomáš.“ Hornická fakulta si v náborové kampani utahuje z Řepky

  17:12
Netradiční způsob k lákání nových studentů zvolili na svých oficiálních facebookových stránkách zástupci Hornicko-geologické fakulty VŠB - TU v Ostravě. Jako příklad člověka, který nemyslel na svou budoucnost, dávají Tomáše Řepku.

Tomáš Řepka | foto: Peter AntalíkiDNES.cz

„Tohle je Tomáš. Tomáš je bez práce. Tomáš podcenil svou budoucnost. Nebuď jako Tomáš a přihlas se ke studiu oborů s budoucností ještě dnes,“ píše se v příspěvku, který visí na stránkách fakulty od čtvrtka. 

Příspěvek doplňují fotografie Tomáš Řepky z aktivní kariéry fotbalisty i od soudu a loga Hornicko-geologické fakulty a Úřadu práce. 

Mluvčí VŠB Petra Halíková redakci iDNES.cz potvrdila, že se skutečně jedná o oficiální stránky fakulty.  „Cílem příspěvku je poukázat na důležitost přístupu k životu a kvalitnímu vzdělání - třeba ze strany profesionálních sportovců. A to formou nadsázky,“ uvedla ve stručném vyjádření. 

Sám Tomáš Řepka o příspěvku nevěděl, ale požádal o zaslání odkazu. „Víc se k takovým stupiditám ale asi nebudu vyjadřovat,“ řekl v telefonu. 

Příspěvek zatím sdílely na sociální síti desítky lidí. Někteří se jím baví, jiným nepřijde vtipný. Jsou i hlasy, které varují VŠB před žalobou. To zda nemá fakulta obavy o odezvu ze strany Tomáš Řepky, nechala mluvčí bez odpovědi. 

Jméno Tomáše Řepky je v poslední době v médiích skloňováno zejména v souvislosti se soudními třenicemi. Naposledy se řešil u soudu dluh na alimentech.

Autor: