Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Poslední záběry Maddie před zmizením: Její rodiče zuří, k ničemu nesvolili

Aktualizováno -
16. března 2019
07:39
Autor: ital - 
16. března 2019
06:20

Nový dokument o zmizelé Madeleine McCannové, jenž vytvořil filmový poskytovatel Netflix, odstartoval v Británii v pátek. Kromě osob přímo spojených s případem dívky zveřejňuje také autentické záběry, na nichž je Maddie krátce před svým zmizením.

28. duben 2007 – Madeleine McCannová nese svůj Barbie batůžek a drží se za ruku s jinou dívenkou. Společně nastupují po schodech do letadla na letišti v East Midlands ve Velké Británii. Právě se chystá se svými rodiči a známými na dovolenou do Portugalska do resortu Praia da Luz. Nikdo z nich tehdy netušil, že se dívka z dovolené domů již nevrátí. Pátý den pobytu se po ní slehla zem.

Filmový gigant Netflix ve svém osmidílném dokumentu, jenž odstartoval v pátek ve Velké Británii, zveřejnil autentické záběry, na nichž dívka nastupuje do letadla a sedí v letištním autobuse. Na jiných je vidět, jak si hraje s ostatními dětmi v dětském klubu v Praia da Luz.

Jeden z britských návštěvníků Neil Berry producentovi pověděl, že jeho dcera Jessica se s Maddie v klubu velmi skamarádila. „Byly zhruba ve stejném věku a byly jedna ruka,“ řekl Berry. Také si vzpomněl, že jednou Jessice vítr odfoukl její slaměný klobouk do moře a Maddie pro něj skočila.

Rodiče o dokument nestáli

Dívčini rodiče Kate a Gerry McCannovi však o žádný dokument nestáli a pobouřilo je, že vznikl bez jejich svolení. Myslí si také, že by mohl narušit pátrání po jejich zmizelé dceři. „Pokaždé, když za nimi přijdu s jakýmkoliv návrhem pořadu, zeptají se mne, jakým způsobem to pomůže při pátrání po Maddie,“ pověděl rodinný mluvčí Clarence Mitchell. „Budou spolupracovat s médii pouze v případě, bude-li to mít nějaký přínos v pátrání. V tomto dokumentu není vůbec nic nového, co k tomu dodat?“

Prozradil, že filmaři začali před dvěma lety oslovovat úplně všechny v přímém spojení s případem Maddie, a to včetně jejích rodičů. Ti však svou účast v pořadu odmítli.

„Jsme si vědomi, že Netflix chystá v březnu 2019 promítání dokumentu o zmizení Madeleine. Filmová společnost nás oslovila a požádala o spolupráci. Neviděli jsme a stále nevidíme, jakým způsobem pořad pomůže při pátrání. Zároveň probíhá aktivní policejní vyšetřování, kterému může vysílání dokumentu bránit. V důsledku toho nesouhlasíme s vysíláním pořadu. Další vyjádření nebo rozhovory týkající se televizního dokumentu již nebudeme poskytovat,“ napsali McCannovi na webu http://findmadeleine.com.

Podle mluvčího Mitchella rodiče stále věří, že je Madeleine naživu. Nenašly se totiž žádné důkazy o tom, že by jí bylo fyzicky ublíženo. Zároveň však dodal: „Vždycky jsem říkal, že toto všechno může změnit pouhý jeden telefonát. A to stále ještě platí.“

brano34 ( 19. května 2020 13:38 )

Kate a Garry se každoročně vrací na pobřeží portugalského Luz za svou zemřelou dcerou Madeleine. Lžou celému světu, jsou si neustále sebejistí, ale sami sebe obelhat nedokázali.
Madeleine zemřela několik dnů před ohlášením vymyšleného pohřešování.
Byla zpopelněna a její ostatky jsou pohřbeny na dosud neznámém místě.
Madeleine, odpočívej v pokoji...

brano34 ( 16. března 2019 20:49 )

Reakce rodičů po dvanácti letech od zmizení jejich dcery budí značnou pozornost a jistě neunikla vyšetřovatelům a to promítli jen první díl...

fido2 ( 16. března 2019 12:37 )

Ti rodiče jsou pěkní sv.iňáci. Kdyby děcka pořádně hlídali, tak se to nestalo. Proč alespoň nezamkli pokoj. A kdoví, jak to bylo.

Sibyla ( 16. března 2019 08:18 )

myslím, že ji opravdu předávkovali léky ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání