Hlavní obsah

Florbalisté Chodova jsou v semifinále superligy

Florbalisté Chodova vyhráli v šestém čtvrtfinále superligy na hřišti FBC Ostrava 8:4, ovládli sérii 4:2 na zápasy a doplnili v semifinále Mladou Boleslav, Spartu a Vítkovice. Pěti body za čtyři branky a jednu asistenci zazářil v dresu Pražanů útočník Marek Matějčík a hattrick zaznamenal také Marek Vávra.

Foto: Český florbal

Chodovský Martin Koutný (ilustrační foto)

Článek

O dvojicích pro boj o superfinále bude jasno v sobotu. Ve 13:00 si vítěz základní části Mladá Boleslav vybere protivníka mezi Chodovem a Vítkovicemi.

Domácí sice dokázali ve druhé třetině smazat dvoubrankouvou ztrátu, ale Chodov dostal v čase 39:46 do vedení 3:2 Matejčík a v závěrečném dějství Pražané už postupový výsledek nepustili.

"Byla to strašně těžká série a úspěch v ní nás strašně nakopne. Ostrava nás opravdu prověřila po herní i emocionální stránce. Jsem na kluky hrdý. Teď si to trochu užijeme, doléčíme šrámy a do semifinále půjdeme s obrovskou energií," řekl trenér Chodova David Podhráský webu Českého florbalu.

"Nemáme se za co stydět. Celou sérii jsme odmakali. A myslím si, že jsme Chodov hodně potrápili. Ve třetí třetině dnešního utkání jsme museli už jít do rizika, proto bylo takové skóre. Ukázali jsme moderní sebevědomou Ostravu, hra se musela divákům líbit v celé sérii," uvedl kouč FBC Ostrava Karel Ševčík.

Čtvrtfinále play off Tipsport superligy florbalistů - 6. zápas
FBC Ostrava - Chodov 4:8 (0:2, 2:1, 2:5)
Branky: 21. Mendrek, 36. Hrabal, 47. Posselt, 60. J. Bauer - 15., 40., 51. a 52. Matejčík, 15., 44. a 58. M. Vávra, 50. Pražák. Konečný stav série: 2:4.

Reklama

Související témata: