Naivní senátor Fischer. Šéfredaktor Lidovek shodil rukavice, jde o Kellnera

15.03.2019 22:14

Šéfredaktora Lidových novin Istvána Léka velmi pobavil senátor Pavel Fischer svým úmyslem pozvat Kellnera na slyšení na půdu Senátu proto, aby zákonodárcům odpověděl na otázky, které se týkají smlouvy o strategické spolupráci mezi PPF a čínskou telekomunikační společností Huawei. „Naivní senátor a neúspěšný prezidentský kandidát,“ klepe si Léko na čelo. A vysvětluje, proč je naivní.

Naivní senátor Fischer. Šéfredaktor Lidovek shodil rukavice, jde o Kellnera
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Fischer

Předně Léko zmiňuje aktuální vývoj na žebříčku miliardářů. Zmínil, že české občany nejvíce v těchto žebříčcích zajímá Andrej Babiš a Petr Kellner, rodák z České Lípy, který si meziročně polepšil a ve světovém žebříčku časopisu Forbes mu patří 73. místo za majetek v hodnotě 15,5 miliardy dolarů. Rovnou zmínil, že premiérovi Babišovi ve světovém žebříčku nejbohatších lidí bylo přiděleno 617. místo za majetek 3,5 miliardy dolarů.

Anketa

Vážíte si Madeleine Albrightové?

5%
95%
hlasovalo: 24341 lidí

Zdůrazňuje, že z těchto údajů plyne jednoduché poučení: Kdo jde v České republice do politiky chudý jak kostelní myš nebo jako neschopný podnikatel s dluhy z veřejných funkcí, většinou odchází jako velice bohatý člověk. A ten, kdo se rozhodne pro politickou dráhu v době, kdy jeho majetek dosahuje miliardy v dolarech, riskuje, že nakonec zchudne.

„Nejlépe na tom je dolarový miliardář, který se vůbec neuchází o přízeň voličů. Rok co rok zvyšuje svoje bohatství nevídaným tempem, přičemž má tak obrovskou moc, že jej jednoduše nezajímá, kdo je premiér či prezident,“ uvedl Léko a dodává, že k tomu ještě užívá bonusu, že o něm se v médiích téměř nepíše.

V souvislosti s tím mu plány senátora a předsedy výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost Fischera pozvat Kellnera na slyšení do Senátu přijdou směšné.

„Stalo se, že jeden naivní senátor a neúspěšný prezidentský kandidát Pavel Fischer má v úmyslu pozvat Kellnera na slyšení na půdu Senátu proto, aby zákonodárcům odpověděl na otázky týkající se smlouvy o strategické spolupráci mezi PPF a čínskou telekomunikační společností Huawei,“ upřesnil a dodal, že ministr zahraničí USA Mike Pompeo smlouvu označil za bezpečnostní riziko ohrožující schopnost Evropské unie pracovat po boku Spojených států amerických.

„Myslíte si, že Petr Kellner výzvu pokorně vyslyší, dorazí do Senátu, kde bude v přímém přenosu médií ochotně odpovídat na všechny otázky lidem zvolených senátorů? Uvidíme,“ napsal na závěr s tím, že na tuto variantu by Pavel Fischer určitě nevsadil svůj senátorský plat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…