Orientační nabídka


Znak města Mladá Boleslav (odkaz na titulní stránku) 

Statutární město Mladá Boleslav - Oficiální stránky


 

Městské divadlo uvedlo na malé scéně premiéru hry Pravda

Městské divadlo uvedlo s úspěchem v pátek 15. března na malé scéně další novinku sezóny v podobě inscenace "Pravda" francouzského dramatika Florana Zellera. Konverzační vztahovou komedii režíroval Peter Chmela, který spolupracoval se zdejším divadlem poprvé. Zajímavé herecké příležitosti v této komorní hře získali a také s chutí využili Ivo Theimer, Lucie Matoušková, Petr Prokeš a Lucie Končoková.
Z inscenace Pravda na malé scéně městského divadla. Foto: Anna Hladká
Z inscenace Pravda na malé scéně městského divadla. Foto: Anna Hladká
 

 
 

Pravda je konverzační vztahová komedie, která řeší otázky nevěry v partnerství a divákům přináší řadu nečekaných point.  Vše se odehrává na velmi úzkém vyvýšeném molu mezi diváky z obou stran, na kterém najdeme jen stůl, židli, peřinu a pár dalších drobností. V tomto miniaturním prostoru se odvíjí před diváky velmi svěží, vtipná i překvapivá kaskáda dialogů hlavních aktérů. Dynamiku celému představení dává expresivní výkon Ivo Theimera v roli mudrujícího a věčně překvapeného Michela. Všichni tři zbývající aktéři, tedy Lucie Matoušková, Petr Prokeš a Lucie Končoková zdatně spoluvytvářejí i jemnějšími výrazovými prostředky absurdní kolotoč lží, výmluv, podvodů i přetvářek, velkých proher i malých nadějí. Propletená síť vztahů mezi členy dvou manželských dvojic nabízí bezpočet vtipných scén i nahořklých vyznění. Hra má tempo od začátku do konce a nabízí tak novou a velmi slibnou inscenaci pro diváky všech generací. Na premiéře nechyběl ani ministr vnitra Jan Hamáček.

Florian Zeller v současné době patří mezi nejhranější francouzské autory doma i v zahraničí. Jeho hry byly uvedeny v 35 zemích světa. Pravda, která patří spolu s Otcem a Matkou k nejúspěšnějším a nejčastěji inscenovaným autorovým textům, se poprvé hrála roku 2011 v pařížském Théâtre Montparnasse. 

Překlad - Michal Zahálka, výprava - Agniezska Pátá – Oldak, hudba - Vladimír Franz, dramaturgie - Lenka Smrčková, režie -  Peter Chmela

 

Hra Pravda - foto Anna Hladká

 
Zveřejnil: Pavel Šubrt
Vytvořeno / změněno: 15.3.2019 / 16.3.2019 | Zveřejnit od: 16.3.2019

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Aktuality
Počet návštěv: 1856
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém