TOPlist

Bezrámečkový displej zcela bez otvorů? Podle Samsungu nejdříve za 2 roky

Loni v listopadu představil Samsung představil novou generaci bezrámečkových displejů Infinity. Zatímco varianty Infinity-U, Infinity-V a Infinity-O již v telefonech vídáme, displej typu New Infinity, který má čelní kamerku schovanou pod panel, je zatím pouze píseň budoucnosti.

Podle viceprezidenta divize Samsung Mobile Communication R&D Group Display Yanga Byung-duka je ve vývoji displej zcela bez otvorů, u něhož bude otvor pro čelní kamerku zcela neviditelný, aniž by to ovlivňovalo její činnost. Na první telefon s takovým displejem si ale ještě nějaký čas počkáme, vyrobit jej prý bude v příštích 1 – 2 letech nereálné. Zatím se Samsungu podařilo do displeje schovat ultrazvukovou čtečku otisků prstů, korejský gigant prý zvažuje i integraci reproduktoru, podobně jako tak učinilo LG u smartphonu G8 ThinQ.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku