Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Juventus přišel o ligovou neporazitelnost v Janově, Inter v milánském derby přestřílel AC

Fotbalisté Juventusu Turín přišli o ligovou neporazitelnost, ve 28. kole Serie A prohráli na hřišti FC Janov 0:2. Suverénní ligový lídr nastoupil bez největší ofenzivní hvězdy Cristiana Ronalda, který dostal od kouče Massimiliana Allegriho volno. Dále ale vede tabulku před Neapolí, která si na domácím hřišti poradila s Udine 4:2. Milánské derby vyhrál Inter a po vítězství 3:2 se posunul o dva body před městského rivala AC na třetí místo. Gólovou přestřelku v Sassuolu zvládla lépe hostující Sampdoria, která zvítězila 5:3. Patrik Schick odehrál v útoku AS Řím celý zápas na hřišti Spalu Ferrara, porážku 1:2 ale neodvrátil.

Utkání Janov - Juventus
zdroj: Reuters autor: Massimo Pinca

Stará dáma bez své největší hvězdy tápala. Útočná dvojice Mandžukič, Dybala si za celých 90 minut nevytvořila žádnou velkou šanci, hosté dokonce ani jednou v zápase nevystřelili na bránu a poprvé v ligové sezoně nedali ani gól.

Obě branky padly až v druhém poločase. Nejprve se v prvním zápase za Janov v sezoně prosadil bývalý záložník Juventusu Sturaro, jenž dvě minuty po příchodu na trávník zakroutil střelu zpoza vápna k pravé tyči.

Pojišťovací gól zařídil pětatřicetiletý útočník Panděv, který dal ligový gól naposledy v září v duelu proti Chievu.

Janov zdolal Juventus v domácí soutěži po šesti vzájemných utkáních a dočkal se plného bodového zisku po třech zápasech.

Je nám líto, video expirovalo.
Inter v milánském derby zvítězil nad AC

Milánské derby vyhrál Inter

"Hosté" se na San Siru ujali vedení už ve třetí minutě, kdy po přihrávce od Martíneze zakončil do prázdné brány Vecino.

AC vstoupil špatně i do druhé půle a už po šesti minutách zvýšil obránce De Vrij. Bakayoko, jenž hostuje u "Rossoneri" z Chelsea, snížil, ale dvougólové vedení Interu vrátil z penalty Martínez.

Musacchio ještě vykřesal naději a v nastavení domácí sahali po remíze, ale střelu Castilleja v poslední chvíli zblokoval obránce. Inter přerušil soupeři sérii pěti vítězství.

Neapol doma nezaváhala

Domácí Neapol se radovala už v 17. minutě, kdy se v druhém ligovém zápase po přestupu z Ajaxu trefil Younes. Na něj navázal o necelých deset minut později Callejón, jenž se štěstím dostal míč za záda brankáře Mussa.

Udine, kterému od ledna chybí zraněný český záložník Antonín Barák, do přestávky vyrovnalo zásluhou Lasagny a Fofany.

Další šok utrpěli domácí na konci poločasu, kdy za dramatických okolností přišli o brankáře Ospinu.

Kolumbijský gólman utrpěl už v úvodu duelu po srážce se soupeřem zranění hlavy a po ošetření trval na pokračování ve hře. Ve 40. minutě ale padl na trávník a odnést ho z něj museli na nosítkách.

Třicetiletého brankáře převezli do blízké nemocnice, kde se nepotvrdilo vážnější zranění. Krátce na to byl převezen na kliniku Pineta Grande, kde zůstane 24 hodin na pozorování.

"Naštěstí to není nic vážného," zvěstoval povzbudivé zprávy trenér Neapole Carlo Ancelotti. "Podstoupil vyšetření a nyní musí zůstal pod dohledem. Ale je v pořádku," dodal.

Domácí to ale nezlomilo. Rozhodující gól dal nejlepší střelec Neapole Milik, jenž má na kontě už 15 zásahů, a konečný výsledek stanovil Mertens.

Fotbalisté Lazia nasázeli na domácím hřišti během 22 minut první půle čtyři góly Parmě a porazili ji 4:1.

Brankostroj načal ve 22. minutě prvním gólem v sezoně Marušič, po něm se trefil z penalty i ze hry Alberto a těsně před ochodem do kabin se prosadil po přihrávce Alberta Lulič. Po přestávce už jen snížil Sprocati.

Fabio Quagliarella
zdroj: Reuters autor: Jennifer Lorenzini

Quagliarella překonal Ronalda v počtu gólů

Druhý zásah Sampdorie zaznamenal přesnou ránou zpoza vápna útočník Quagliarella. Kapitán Sampdorie tak navýšil s 21 góly své vedení v čele tabulky střelců Serie A, na druhého Ronalda z Juventusu má náskok dvou branek.

Sampdoria vyhrála venku podruhé za sebou a zůstala na devátém místě. Sassuolo čeká na vítězství sedm zápasů a je dvanácté.

Schick odehrál celý zápas, prohře nezabránil

První gól Spalu vstřelil v 22. minutě hlavou Fares a vzápětí mohl stejným způsobem vyrovnat Schick, jeho pokus ale mířil nad břevno.

"Vlci" tak skórovali až po změně stran díky pokutovému kopu Perottiho. Spalu zajistil tři body po hodině hry Petagna rovněž z penalty.

Římané ve druhém zápase pod vedením trenéra Claudia Ranieriho poprvé neuspěli, Spal ukončil sérii šesti utkání bez výhry.

Se stejným soupeřem prohráli fotbalisté AS podruhé v sezoně, v říjnu doma ani neskórovali (0:2).

V předehrávce uspělo Cagliari na svém stadionu proti Fiorentině a mohlo se radovat po výhře 2:1. O branky vítězů se postarali Joao Pedro a Luca Ceppitelli.

Fotbalisté Lazia nasázeli na domácím hřišti během 22 minut první půle čtyři góly Parmě a porazili ji 4:1.

Brankostroj načal ve 22. minutě prvním gólem v sezoně Marušič, po něm se trefil z penalty i ze hry Alberto a těsně před odchodem do kabin se prosadil po přihrávce Alberta Lulič. Po přestávce už jen snížil Sprocati.

Italská fotbalová liga - 28. kolo:

Cagliari - Fiorentina 2:1 (52. Pedro, 66. Ceppitelli - 88. Chiesa), Sassuolo - Sampdoria 3:5 (38. Boga, 63. Duncan, 90.+2 Babacar - 15. Defrel, 36. Quagliarella, 39. Linetty, 46. Praet, 72. Gabbiadini), Ferrara - AS Řím 2:1 (22. Fares, 60. Petagna z pen. - 54. Perotti z pen.), FC Turín - Boloňa 2:3 (6. vlastní Pulgar, 89. Izzo - 29. Poli, 34. Pulgar z pen., 65. Orsolini), FC Janov - Juventus 2:0 (72. Sturaro, 81. Panděv), Bergamo - Chievo 1:1 (55. Iličič - 32. Meggiorini), Empoli - Frosinone 2:1 (20. Caputo z pen., 38. Pajač - 70. Valzania), Lazio - Parma 4:1 (26. z pen. a 38. Alberto, 22. Marušič, 44. Lulič - 77. Sprocati), Neapol - Udine 4:2 (17. Younes, 26. Callejon, 57. Milik, 70. Mertens - 30. Lasagna, 36. Fofana), AC Milán - Inter 2:3 (57. Bakayoko, 71. Musacchio - 3. Vecino, 51. De Vrij, 67. Martínez z pen.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články