Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN 25. KOLA: Slavia zvýšila náskok, Plzeň selhala v Teplicích a dala naději Spartě

Slavia se opět příblížila titulu, když porazila Příbram 2:0 a po 25. kole první fotbalové ligy vede před Plzní už o devět bodů. Mistrovská Viktoria střelecky selhala na půdě Teplic a po prohře 1:2 se její náskok na druhém místě ztenčil na pět bodů před Spartou. Ta západočechy stíhá poté, co díky dvěma penaltám Kangy udolala Olomouc. Libor Kozák čtvrtým jarním gólem sestřelil Zlín a příblížil Liberec první šestce. Karviná v záchranářském souboji podlehla Dukle a vystřídala ji na posledním místě.

Radost fotbalistů Slavie
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

Teplice - Plzeň 2:1

Plzeň drtivou porážku z Letné nenapravila, když v Teplicích prohrála 1:2. Na úspěchu Severočechů se výrazným způsobem podílel Pavel Moulis, který na úvodní gól Jakuba Hory přihrál a vítěznou branku sám vstřelil. Viktoria měla zejména ve druhém poločase výraznou herní a střeleckou převahou, skvěle chytajícího Tomáše Grigara ale překonal pouze Hrošovský. Plzeň nebodovala dvakrát za sebou poprvé od května 2016.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Teplice - Viktoria Plzeň

Příbram - Slavia 0:2

Šanci zvýšit náskok před Plzní na devět bodů využili fotbalisté Slavie, kteří v Příbrami vyhráli 2:0. Ale lídr soutěže to měl těžší, než se čekalo. Po rychlém gólu Olayinky měli slávisté hodně práce s hráči soupeře. Ti však své příležitosti nevyužili a tak přišel druhý trest z kopačky Hušbauera. Výhru hostů už neohrozil ani Květ, který z penalty přestřelil branku hostů a nezdramatizoval závěr zápasu. Příbramští tak zůstavají čtrnáctí o skóre za Bohemians.

Sparta - Olomouc 2:1

Sparta ve šlágru kola otočila díky dvěma penaltám zápas s Olomoucí a vyhrála 2:1. Sigmu na Letné poslal do vedení na konci první půle Šimon Falta, ale po změně stran ze dvou pokutových kopů během pěti minut otočil skóre Guélor Kanga. Hanáci navíc po vyloučení Martina Nešpora dohrávali v deseti.

Ostrava - Mladá Boleslav 1:1

Ostrava remizovala doma s Mladou Boleslaví 1:1 a před sedmými Středočechy si udržela pětibodový náskok. Baník vedl rychlým gólem Václava Procházky, ale hosté ještě před poločasem srovnali zásluhou střídajícího Murise Mešanoviče. Ostravané přerušili sérii tří proher, Boleslav na jaře ani pošesté neprohrála.

Liberec - Zlín 1:0

V souboji dvou uchazečů o šestou příčku znamenající účast ve skupině o titul byl úspěšnější Liberec. Slovan porazil doma 1:0 Zlín zásluhou čtvrté jarní branky útočníka Libora Kozáka. Ševci zůstali na šestém místě, Liberec na ně ale ztrácí už jen dva body.

Slovácko - Jablonec 0:0

Slovácko remizovalo potřetí za sebou, když se rozešlo smírně 0:0 s Jabloncem a zůstalo na 11. příčce. Severočeši se Slováckem neprohráli podesáté v řadě, dál ale marně hledají podzimní formu.

Dukla - Karviná 2:1

Premiéra pod novým trenérem Františkem Strakou Karviné nevyšla. Slezané v důležitém záchranářském souboji prohráli na hřišti Dukly 1:2, když obě branky inkasovali už v první pětiminutovce. Pražané ukončili sérii čtyř porážek a poslali svého soupeře místo sebe na poslední místo tabulky.

Bohemians - Opava 0:0

Oba soupeři z vršovického Ďolíčku nezvítězili už dlouho. Dvanáct zápasů v lize nevyhráli fotbalisté Bohemians 1905 a i tentokrát před svými fanoušky s Opavou jen remizovali a nevyužili možnost přeskočit v tabulce Slezany, kteří jsou dvanáctí a mají o bod víc. Opava i po šesti jarních kolech čeká na první výhru.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články