Dětský taneční svět v Hybernii: Malé objevy na velkém jevišti

Světový den divadla pro děti a mládež se slaví na konci března již od počátku jednadvacátého století. Akce, v rámci níž se konají nejrůznější slavnosti, festivaly a představení, každoročně vyzdvihuje významnou úlohu, kterou může divadlo sehrávat v životech mladých diváků. Její motto je logické: „každé dítě má právo na umělecké zážitky, které byly vytvořeny přímo pro něj“. Taneční centrum Praha při této příležitosti v pondělí 18. března od 19:00 hodin v divadle Hybernia představí volně komponovaný program s názvem „Dětský taneční svět“, v němž se bude prezentovat práce špičkových dětských tanečních studií.
Baletní škola Terpischore (zdroj Divadlo na Vinohradech)

V programu vystoupí například studenti Baletní akademie Adély Pollertové pod vedením Adély Pollertové, žáci Baletní přípravky Národního divadla pod vedením Jany Jodasové, studenti Baletní školy Terpsichore, kterou vedou Pavlína Ďumbalová a Pavel Ďumbala, žáci First International Ballet School pod vedením Veroniky Iblové a další. Jako hosté večera se představí nižší ročníky Tanečního centra Praha a Taneční konzervatoře hl.m.Prahy.

„U mládeže musíme úplně znovu nastartovat dobrou fyzickou kondici a estetickou koordinaci – prostě ‚tělesnou kulturu‘ a ‚pohybovou inteligenci‘, které právě tanečníci v jakémkoliv věku tak nutně potřebují.  Právě proto je dětská taneční výchova nyní výjimečně důležitá a kdo ji dělá kvalitně, kdo promyšleně směřuje k vkusnému, chytrému, dramatickému a citovému scénickému projevu malého interpreta, zaslouží metál,“ říká jeden z organizátorů večera, dramaturg Tanečního centra Praha, Ing. Antonín Schneider. „Potřebujeme i dobře promyšlené literární, hudební a výtvarné inspirace, kvalitní inscenační technologie, a také nápaditou propagaci naší práce směrem k pedagogické a rodičovské veřejnosti, k médiím i politikům. Musíme v malém divákovi vzbudit dostatek zvídavosti, fantazie a zvědavosti, lásku k živé kultuře a nonverbálnímu divadlu… a ty zážitky musí být tak exkluzivní a hluboké, že mu vydrží na celý život a bude se do tanečního divadla znovu a znovu vracet! Těšíme se na setkání s našimi kolegy a jejich malými objevy na velkém jevišti a na mimořádné zážitky z ambiciózního a atraktivního tanečního divadla… s dětskou duší!

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]