Nenechte si ujít v týdnu od 18. do 24. března 2019

nenechte_si_ujit
Tento týden v rámci Velkého knižního čtvrtku vyšlo 15 knižních novinek. A příští týden se v Brně koná setkání s některými z autorů těchto novinek. Kromě toho se také můžete stavit i na literární čaj se spisovatelkou Milenou Štráfeldovou či na besedu a autogramiádu ke knize Raději zešílet v divočině.

Touto akcí rovnou i začneme. V úterý 19. března bude mít Tomáš Palánpražském Paláci knih Luxor besedu a autogramiádu ke své knize Raději zešílet v divočině. Jedná se o titul plný rozhovorů se šumavskými samotáři, kteří žijí dlouhodobě mimo civilizaci. Autor s nimi strávil dva roky života a i nadále s nimi zůstává v kontaktu. Jde o velice zajímavé téma a určitě i vás samotné napadne mnoho otázek, které byste chtěli autorovi položit. Akce začíná v 17.00.

A nyní se podíváme na slibovaný Literární čaj se spisovatelkou a rozhlasovou redaktorkou Milenou Štráfeldovou, který se koná v úterý 19. březnaKnihovně Karla Dvořáčka ve Vyškově. Můžete od ní znát knihy jako Sestry B.Trestankyně či Guláš pro Masaryka. V roce 2018 jí vyšla kniha Svetr ze zbytků – Povídky o síle žít a odvaze vzdorovat osudu. S autorkou se můžete setkat od 16.30 ve velkém sále knihovny.

Na Moravě ještě zůstaneme. V úterý 19. března se v Masarykově veřejné knihovně ve Vsetíně koná křest knihy Jiřiny Sousedníkové Paměti 1. Autorka se narodila na Valašsku a ke svému rodnému kraji se vrací i ve svém novém titulu. Formou vzpomínek líčí obraz života na valašském venkově v první polovině 20. století. Pokud patříte mezi valašské patrioty nebo máte k Valašsku blízko, nenechte si tuto akci ujít. Začíná v 17.00.

Ve středu 20. března se do pražského Paláce knih Luxor chystá sám syn nigerijského krále. Ano, slyšíte správně, od 17.00 zde proběhne křest knihy Sedm let v Africe, kterou napsal Obonete S. Ubam. Autor se narodil české matce a nigerijskému otci. Do patnácti let vyrůstal v Bruntále a poté odjel do Afriky, aby poznal svého otce. Ve své knize popisuje, jak převzal rodinné dědictví, nástupnické povinnosti, firmu, ale i zodpovědnost za celou rodinu. Součástí akce bude i autogramiáda.

Ve čtvrtek 21. března se v brněnské Knihovně Jiřího Mahena v 17.00 sejdou autoři, kterým během Velkého knižního čtvrtka vyšla nová kniha. Setkat se můžete například s Markem Hilšerem, který napsal knihu Tango pod Hradem, Lenkou Horňákovou-Civade, která představí svoji novinku Grófka, Vítězslavem Kremlíkem, kterému vyšel titul Obchodníci se strachem, Reném Nekudou (Příběhostroj) či Pavolem Rankovem (Legenda o jazyku). Jak je vidět, rozhodně bude o co stát, tak neváhejte a přijďte.

pátek 22. března se v pražském Paláci knih Luxor uskuteční beseda a autogramiáda ke knize Všichni žijem v blázinci od českého psychiatra a publicisty Radkina Honzáka. V této své knize se zamýšlí nad způsobem života, který vedeme, i nad stavem společnosti, kdy se často zaměřujeme více na technický rozvoj než na ten duchovní. Rozhodně jde o témata, která nás nutí k zamyšlení. Osobně si o nich můžete s autorem popovídat na pražské besedě, která začíná v 17.00.

Na sobotu 23. března se mohou těšit malé děti. Na zámku ve Studénce se koná křest knihy Andělské pohádky ze starého mlýna od Ivy Hoňkové. A jak název knížky napovídá, příběh se točí okolo starého mlýna, ve kterém prý straší. Ve skutečnosti tam ale spíš bydlí malý střapatý čertík Toník, andělka Lucinka a rodinka rozdováděných myšek. Toník byl vyslán na svět, aby přinesl Luciferovi kapra, na kterého dostal chuť. Na zemi se ale Toníkovi tolik zalíbilo, že už tam zůstal a zabydlel se ve starém mlýně. Příběh začalo hrát i loutkové divadlo a součástí křtu knihy tak bude i výstava fotografií loutek. Křest začíná v 16.00.

 Literárních akcí se ale příští týden koná více, další najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář