„Tohle je Tomáš. Tomáš je bez práce. Tomáš podcenil svou budoucnost. Nebuď jako Tomáš a přihlas se ke studiu oborů s budoucností ještě dnes!“ snaží se přilákat nové studenty Hornicko-geologická fakulta v narážce na známý internetový mem (což je vtipná série obrázků sdílených skrze sociální sítě) a na neslavnou kariéru kdysi slavného fotbalisty Tomáše Řepky, kterému nyní, ověnčenému mnoha podmínkami, hrozí pověstné „tepláky“.

A je pravda, že Řepkův životní příběh je skutečně odstrašující. Jenom málokomu by se podařilo „prošustrovat“ celé své nemalé jmění a poté se během soudních tahanic o alimenty, které by měl platit na své děti, zoufale dušovat, že je nezaměstnaný (byť on sám tvrdí, že spíše „nezaměstnatelný“), a tak ho v jeho věku musí stále ještě dotovat maminka v důchodovém věku a živit partnerka Kateřina Kristelová (39).

Fotka má zatím více jak 500 lajků a více jak 200 sdílení, takže se na Facebooku co nevidět stane skutečně virální. Také reakce na tento počin jsou vesměs pozitivní. Uživatelé sociální sítě jsou upřímně pobavení a oceňují český talent pro recesi, někteří ale raději „horníky“ varují před možnou žalobou od bývalého sportovce a jeho současné přítelkyně, která se trestními oznámeními na svém instagramu ohání dnes a denně.

„Cílem příspěvku je poukázat na důležitost přístupu k životu a kvalitnímu vzdělání - třeba ze strany profesionálních sportovců. A to formou nadsázky,“ uvedla mluvčí VŠB Petra Halíková pro portál iDNES. Technická univerzita v Ostravě prostě udeřila hřebíček na hlavičku tím, že použila Řepku jako odstrašující případ. Jak ostatně mnozí diskutující zdůrazňují, „je to spíš smutné, když někdo rozháže stamilióny a nezbude mu nic“.

Najdou se však i tací, kterým to vtipné nepřipadá ani trochu. „Od VŠB jsem doteď očekával nápady na úrovni. Pokud se půjde tímhle směrem dál, budu rád za momenty, kdy se nebudu muset stydět…“ rýpnul si jeden mladý muž, jenž přitom mezi absolventy této školy nepatří. A nesmál se ani sám Řepka. O příspěvku nevěděl, ale když ho na to iDnes upozornil, požádal o zaslání odkazu. „Víc se k takovým stupiditám ale asi nebudu vyjadřovat,“ prohlásil poté.

VIDEO: Tomáš Řepka u jednoho ze svých mnoha soudních líčení

Fotogalerie
28 fotografií