Bouzková ve svém největším finále uhrála jen dva gamy, titul v Mexiku slaví Kuděrmetovová

17. 3. 2019, 07:54
Aktuality 10
WTA 125k GUADALAJARA - Marie Bouzková ve svém největším finále titul nezískala. Na podniku WTA 125k v mexické Guadalajaře ji zastavila Ruska Veronika Kuděrmetovová, která zvítězila nad dvacetiletou Češkou jednoznačně 6-2 6-0.
Marie Bouzková

Marie Bouzková hraje na turnajích v Mexiku ráda a má na ně dobré vzpomínky. V roce 2015 si v Acapulcu odbyla debut v hlavní soutěži turnaje WTA, přesně před rokem na akci ITF 25k v Irapuatu získala svůj poslední jedenáctý a dosud nejcennější titul a v dalším týdnu v Monterrey potřetí v kariéře úspěšně prošla kvalifikací podniku WTA.

A tento týden v Guadalajaře si zahrála poprvé v semifinále a následně i ve finále turnaje WTA 125k. Trofej pro šampionku však vybojovat nedokázala. 

Dvacetiletá Češka, která
začala sezonu dobrými výkony v Brisbane, ale na dalších turnajích se jí však nedařilo, v Mexiku vyřadila Španělku Arruabarrenaovou, Rusku Djačenkovou, domácí Zarazuaovou a Francouzku Ferrovou. Ztroskotala až ve finálovém duelu na o rok starší Rusce Veronice Kuděrmetovové.

Bouzková se držela pouze v úvodu utkání. Od stavu 2-1 ale prohrála jedenáct gamů v řadě a za hodinu hry prohrála 2-6 0-6. Ve druhém setu utrpěla po devíti měsících kanára, přestože čtyři hry šly přes shodu a v posledním gamu disponovala pěti brejkobly.

I přes finálovou porážku Bouzková znovu vylepší své maximum ve světovém žebříčku, ve kterém se posune na 116. místo. Příští týden zkusí štěstí v kvalifikaci prestižního turnaje WTA Premier Mandatory v Miami.


Jednadvacetiletá Kuděrmetovová, která na turnaji vyřadila mimo jiné sedmou nasazenou Kristýnu Plíškovou, získala svou dosud nejcennější trofej.

Ve čtyřhře neúspěšně bojovaly o druhý společný a dosud nejcennější titul Renata Voráčová se Švédkou Cornelií Listerovou. Ve finále podlehly 5-7 1-6 americko-maďarské dvojici Maria Sanchezová a Fanny Stollárová, které startovaly na prvním společném turnaji.

• WTA 125k GUADALAJARA •
Mexiko, tv. povrch, 125.000 dolarů
páteční výsledky (15. 03. 2019)
• Dvouhra - finále •
Kuděrmetovová (Rus.) - Bouzková (ČR) 6-2 6-0
• Čtyřhra - finále •
Sanchezová/Stollárová (USA./Maď.) - Listerová/Voráčová (Pol./ČR) 7-5 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
skott
Bohužel jsem dnes tak brzo ráno nevstal, takže budu muset počkat na záznam, ale mám obrovskou radost. Takhle jasné skore jsem neočekával. Nička mimochodem navázala na včerejší triumf své mladší sestry Poliny, která si také připsala dosavadní nejcenější titul na juniorském okruhu v Taškentu.
I když jsem zatím finále neviděl, tak jinak bych chtěl ocenit celkově tento turnaj a jeho premiérový ročník. Oproti ženským utkáním v Acapulcu měl opravdu pěknou kulisu, především ty večerní utkání, krásný centrkurt ideální velikosti, podle fotek i celý areál velmi pěkný. Další zajímavá zastávka kategorie WTA 125k.
Reagovat
EllNino
Clara Tauson a Daria Lopatetskaya získaly tituly ITF, Clara 60k, Daria 25k, skvělé úspěchy pro hráčky s datem narození 2002 a 2003 :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědaví, jestli Rebeka Masarová a Elisabeth Mandliková po týdnu přidají další titul.
Zajímavé dění i v "nižších" soutěžích. Ale jasný, že hlavní menu tvoří dneska Bianca. Teda doufám, že bude tvořit a nezalekne se výzvy.
Reagovat
Patapuff
Nemá tam být "jsem zvědavý"? Zvědaví by bylo, kdyby Vás zvědavých bylo víc.
Reagovat
com
na absolventa pomocne skoly pise jeste dobre :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, díky za opravu. I mistr tesař se utne :-)
Reagovat
FulnekUltras
spíš mistr cmrndač ;-)))
Reagovat
Patapuff
Není zač. Rád se o své vědomosti podělím.
Reagovat
skott
Rebece ta netradiční kombinace indoor antuky evidentně svědčí, ale nebude to asi úplně náhoda. Hráčky s její výškou většinou antuku moc nemusí, ona to má naopak a v hale pak se svým servisem má velkou výhodu.
Reagovat
EllNino
Výprask ... i tak super turnaj :) Skalpy Lary Arruabarreny, Vity Diatchenko, domácí Zarazuy i Fiony Ferro se počítaj :)

Snad se přiblíží k tý stovce už brzy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist