TOPlist

Xiaomi Mi Band 4 potvrzen. Na trhu se objeví letos a opět s příznivou cenou

xiaomi mi band 4

Kdo by neznal dnes už legendární fitness náramek z dílny čínského Xiaomi s názvem Mi Band. Ten si za poslední roky získal nebývalou oblibu především díky své cenovce, která se počítá v řádu stokorun. Oproti konkurenci přitom neztrácí co do výbavy v podstatě nic, pro mnohé se tak jedná o jasnou koupi. V loňském roce jsme se dočkali třetí verze (recenze), v tom letošním bychom se měli dočkat verze čtvrté, alespoň podle oznámení, které vyšlo společně s čtvrtletní zprávou o příjmech.

Podle finančního ředitele dceřiné společnosti Huami Davida Cuie, spatří náramek světlo světa ještě letos, přičemž přesně nepotvrdil, zda přijde ještě v březnu, či až v dubnu. Cui zároveň potvrdil, že každá generace náramku přináší něco nového, což bude případ také Mi Bandu 4. Zároveň také předpokládá, že nový náramek naváže na úspěchy předchozích generací také po finanční a prodejní stránce.

Xiaomi tlačí na své konkurenty

Xiaomi chystaným Mi Bandem 4 bezpochyby bude chtít vyvinout větší tlak na svou konkurenci v podobě Fitbitu, Garminu a vzdáleně také Applu. O chystaných nových funkcích sice mnoho nevíme, nicméně podle spekulací by mohla být představena funkce měření EKG, která v poslední době zažívá boom a na fitness náramcích se přitom ještě neobjevila. Cena je taktéž neznámá, nicméně můžeme předpokládat, že se oproti předchozím generacím výrazně měnit nebude. Co si pro nás Xiaomi přichystalo, to se pravděpodobně dozvíme už v následujících měsících.

Autor článku Michael Chrobok
Michael Chrobok
Zástupce šéfredaktora, fotograf, hráč. Baví mě baseball, F1, urbanismus, filmy Wese Andersona, moderní umění a rozličné fantasy/sci-fi světy. Nepohrdnu dobrým jídlem, zajímavou knihou či výletem do neznáma.

Kapitoly článku