Klip týdne: Blitz Union představují Revoluci

S Revolucí vtrhla na českou hudební scénu nová formace s názvem Blitz Union. A vstup to je vskutku velkolepý. Pilotní singl doprovodila hudebním videoklipem, který si nic nezadá se špičkovou zahraniční produkcí.

Blitz Union je nová česká EDM/rocková kapela, kterou tvoří všichni bývalí členové kapely The Snuff. Pilotní singl, kterým se formace rozhodla poprvé představit světu, nese název Revolution.

Centrem dění ve videoklipu je potemnělé pódium, jež efektně osvětlují pouze světelné pruhy. Scenérie hrajících hudebníků je pak střídána prostřihy záběrů událostí nejen z historie, ale především ze současnosti, poukazujících na celosvětové problémy a celkový úpadek společnosti jako takové. Za povedeným vizuálem stojí Yemi A. D. a Mike Samir.  

„Revolution je o sebeuvědomění každého z nás – všichni můžeme přispět k tomu, aby byl svět lepším místem, protože v jednotě je síla,“ dodává frontman kapely Mark Blitz. Více prozrazovat zatím nechce.

Skladba Revolution je první singl z EP, které kapela nahrávala v Nashvillu a Los Angeles pod producentským dohledem sedminásobného držitele cen Grammy Steva Thompsona. Celkové aranžmá skladby i to, že je zpívána v anglickém jazyce, pak jasně naznačuje, že se formace nehodlá omezit jen na tuzemskou scénu.

Naživo se Blitz Union poprvé představí 24. března na mezinárodní hudební konferenci MUSEXPO, která se koná taktéž v Los Angeles.

Blitz Union
Zdroj: ČT24/blitzunion.com/Adam Kostey