Na syna herečky a dabérky Heleny Dytrtové (56) a slavného „pohádkového prince“ Pavla Trávníčka Pavla Dytrta během charitativní akce Večer pro dobrou věc prasklo, že si hodlá vzít jméno svého otce. A dokonce ho již používá! 

„Už brzo bude změna. V občance to sice ještě nemám, ale přejmenování z Dytrta na Trávníčka je už na spadnutí. Ono to běhání kolem změny jména docela dlouho trvá. Jméno Trávníček mladší ale uvádíme, když hraji s tátou. Diváci se pak lépe orientují,“ vysvětlil situaci Pavel Dytrt.

Tomu se totiž úspěšně podařilo uchytit v šoubyznysu, mimo působení v Divadle Pavla Trávníčka také hraje v Divadle Kalich, a neohroženě se pustil i do režie dabingu zatím nejmenovaného televizního seriálu. Rozhodně tedy nezahálí. Působení před kamerou si zřejmě oblíbil již v dětství, kdy se jako malý rusovlasý chlapeček objevil v roztomilé reklamě na kečup a dováděl s hranolky.

Otec Trávníček přiznal, že k hraní Pavla mladšího má občas připomínky, ale dovede ho i pochválit: „Jako principál divadla herce chválit musím a chci,“ prozradil tento zkušený herecký matador. „Herec musí být sebejistý a musí se na jevišti cítit příjemně, tréma a nejistota je hodně vidět. Mám tu výhodu, že jako šéf si můžu vybrat hru, která se mi líbí, kterou si zrežíruji, kterou si obsadím. Komu se chce se mnou hrát, ten hraje, komu ne, nemusí. Je to obrovská svoboda.“

Mladý Pavel přitom dlouhá léta ani nevěděl, kdo je jeho biologický otec. Trávníček senior o chlapce zájem nejevil, a vzhledem k tomu, že nebyl ani napsaný v jeho rodném listě, neplatil na něj alimenty.

To tedy alespoň v roce 2011 tvrdila Helena Dytrtová v jednom rozhovoru pro Blesk. „Musela jsem ho uhánět. Bylo to šílené období. Ale nakonec to doplatil a pak se se synem začal vídat,“ přiznala tehdy. Minulost tedy podle všeho vzala voda a vše špatné je zapomenuto… tím spíše, když nyní otec pomáhá synově kariéře!

VIDEO: Zdrcený Trávníček na pohřbu Vorlíčka (†88): Byl to můj táta...

Video
Video se připravuje ...

Zdrcený Trávníček na pohřbu Vorlíčka (†88): Byl to můj táta... Aleš Brunclík

Fotogalerie
30 fotografií