Hlavní obsah

Vrah mafiánského bosse nejdřív zastřelil a potom přejel

Je to první vražda mafiánského bosse od roku 1985.Video: Karolína Štuková, Shutterstock.com, Reuters

 

Reklama

Hlava newyorské mafiánské rodiny Gambinů, Frank Cali, je po smrti. Ve středu po deváté hodině večer byl zastřelen v New Yorku.

Článek

Podle newyorských médií ve středu došlo k první vraždě mafiánského bosse od roku 1985, kdy byl zastřelen další člen rodiny Gambinů, Paul Castellano. Francesco Cali, přezdívaný „Franky Boy”, byl zastřelen před svým domem na Staten Islandu. Podle svědků na něj vrah vypálil několik ran. Následně na to z místa rychle odjel v modrém pick-upu. Mafiánský boss nezemřel na místě, ale následně podlehl zraněním v nemocnici.

„Zaznělo šest výstřelů a pak ještě další tři. Muž ležel na zemi tváří nahoru. Jeho hlava byla u jeho SUV. Auto bylo otevřené,“ uvedl svědek pro server International Business Times. Dodal také, že pachatel ještě svou oběť přejel.

Had, Nesmrtelný, Junior. Ve vězení zemřel boss newyorské Cosa Nostry. Na 139 let ho poslal Trumpův právník

Identita vraha je zatím neznámá a policie po něm pátrá. „Nikdo nebyl zatčen. Vyšetřování pokračuje,“ uvedli policisté v prohlášení. Gambinové jsou jednou z pěti mafiánských rodin, které ovládají newyorské podsvětí a organizovaný zločin ve městě. Cali se stal jejich šéfem v roce 2015. Francesco Cali měl italské kořeny a silné vazby na sicilskou mafiánskou rodinu Inzerillů.

Po odsouzení za 13 vražd někdejšího bosse Johna Gottiho ztratila rodina na důležitosti. Calimu se ale podařilo rodinu opět upevnit a stal se šéfem on. „Franky Boy” byl odsouzen jen jednou, v roce 2008 za vydírání. Odseděl si 16 měsíců.

Reklama

Doporučované