TOPlist

Oppo Reno bude smartphone z říše snů. Známe jeho podrobné parametry

oppo 10 zoom

10. dubna představí Oppo svůj vlajkový smartphone z nové produktové řady Reno. Již víme, že tento telefon dostane speciální tříčočkový fotoaparát se schopností 10násobného přiblížení scény, nyní se nám do rukou dostávají další parametry. A je na co se těšit.

Oppo Reno: Dynamic AMOLED od Samsungu a revoluční fotoaparát

Oppo Reno údajně dostane Dynamic AMOLED displej od Samsungu s Full HD+ rozlišením. Panel má disponovat podporou HDR+ a integrovanou čtečkou otisků prstů pracující na větší ploše. Viceprezident společnosti se pochlubil, že panel bude zabírat 93,1 procent čelní strany.

reno finger

Hlavní fotoaparát bude tříčočkový, podle příspěvků na čínské síti Weibo jej mají tvořit následující členy:

  • Standardní 48Mpx kamerka postavená na senzoru Sony IMX586 s variabilní clonou f/1.5 nebo f/2.4
  • Širokoúhlá kamerka s úhlem záběru 120°
  • Zoomovací kamerka podporující až 10násobné přiblížení

camera

Tato trojkombinace má pokrýt ohniskovou vzdálenost 16 – 160 mm (v ekvivalentu 35mm).

Údajně vzorové snímky z Oppo Reno

Bleskurychlé nabíjení

Fotoaparátem však zábava nekončí, Oppo Reno nabídne vysoký výkon zajištěný čipsetem Qualcomm Snapdragon 855 a 8 nebo 10 GB RAM. Obě varianty mají být spárované s 256GB pamětí typu UFS 2.1. Akumulátor bude mít kapacitu 4 065 mAh a nabídne přímo zběsilou rychlost nabíjení; díky certifikovanému adaptéru s výkonem 50 Wattů a technologii VOOC 4.0 zabere jeho plné nabití pouhých 40 minut.

Na pulty obchodů se navíc dostanou dvě speciální edice s větší baterií o kapacitě 5 000 mAh: první ponese přídomek 5G a bude vybavena navíc modemem Snapdragon X50 a 12 GB RAM, druhou verzí bude speciální Lamborghini edice s 12 GB RAM a rychlejší 512GB pamětí typu UFS 3.0.

https://youtu.be/WsWaa1b0-lA

Oppo se také chystá představit vlastního personálního asistenta Breeno s hlasovým a obrazovým rozpoznáváním, ten však bude zřejmě určen pouze pro čínské uživatele.

Startovací cena Oppo Reno ve variantě 8/256 GB je odhadována na 5 000 CNY (asi 17 tisíc korun).

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku