Ilustrační foto: produkce muzikálu Sněhová královna

Muzikál Sněhová královna hudebního skladatele Zdeňka Bartáka (autory scénáře jsou Alena a Jan Pixovi, všechny písně otextovala Kristýna Pixová s využitím jednoho textu Ondřeje Suchého) se s úspěchem hraje na prknech Divadla Hybernia už od září 2014. I po sto třiceti reprízách stále láká do hlediště děti i jejich rodiče. Do pražské Hybernie se vrátí opět na podzim.

Diváky stále baví cesta Gerdy za milovaným Kayem. Poté, co Kay odchází do ledového paláce, soustřeďuje se děj muzikálu  na putování Gerdy ročními obdobími, jimž vládnou sestry Sněhové královny – Jarní víla, Letní princezna a Podzimní loupežnice. Vše je lemováno množstvím krásných písniček a humorných situací.

V jedné ze „zimních“ repríz jsem viděl poněkud odlišné obsazení, než před časem při premiéře. Titulní úlohu ztvárnila poněkud vitálněji Michaela Zemánková, pro úlohu hodného rádce „On“ se představil jako rovněž ideální představitel herec a režisér Lumír Olšovský. Své roli dal noblesu i výborný pěvecký výkon. Zlá rádkyně „Ona“ je doslova parádní rolí Michaely Noskové, na tom se během více než stovky repríz vůbec nic nezměnilo. Perfektní výraz, skvělý pohyb i zpěv. Gerdě a Kayovi propůjčili pěkné hlasy a mladistvý vzhled Anna Julie Slováčková a Jan Kopečný. O zábavu na jevišti se nepřetržitě stará nepřekonatelný Felix Slováček Jr. a již zmíněná trojice vládkyň ročních období.

Sněhová královna je skvělým rodinným muzikálem, který rozdává dojetí i dobrou náladu. Od roku 2014 až do teď.

Ilustrační foto: produkce muzikálu Sněhová královna