AktualityWeblog

Výlet do Dallasu 2019 – Zápas s Vegas – díl 2

První zápas, který jsme letos viděli byl ten proti Las Vegas. Na odjezdu z hotelu jsme se trochu zpozdili, neboť dva účastníci zaspali odjezd. Není se co divit, protože únava byla opravdu velká. Díky zpoždění jsme přijeli ke stadionu trochu později než jsme chtěli a nestihli jsme začátek rozbruslení.

Filip měl připravený papírový transparent pro Romana Poláka, který ale bohužel nehrál. Nehrál ani Bishop a Janmark. Všem se samozřejmě líbilo prostředí v hale, množství obchůdků, rychlost obsluhy. V podstatě všichni okamžitě navštívili fanshop Hangaar a někteří hned nakoupili. Jeden člen naší výpravy nakoupil originální hrané dresy Radka Faksy a Martina Hanzala. Další nakoupil dres Radka Faksy a tak dále.

Po parádní předzápasové show přišla studená sprcha, neboť hned při prvním střídání jsme dostali góla. Podle mého se Chudobin při tom gólu vůbec nevyznamenal, skoro vůbec nezareagoval. O několik minut později naštěstí srovnal Rope Hintz.

Na hráčích byla patrná únava ze zápasu odehraného předchozí den v St. Paul a cestování zpět domů. Druhá třetina byla sice lepší než první, ale i tak to nebyl nijak extra hokej. Chudobin ale po laciném gólu chytal spolehlivě a dal týmu šanci na úspěch. Las Vegas totiž byli lepším týmem. Byli šikovnější a nebezpečnější na puku.

Radek Faksa vymodlil dvě přesilovky, Radulov jednu, ale góla jsme nedali. Shodli jsme se na špatném výkonu Jamie Benna. Bruslil velmi vlažně, nedohrával souboje, nepřesně přihrával.

Když nám Vegas dali ve třetí třetině góla, nebyli sme na to schopni odpovědět. Fedun dal jenom břevno a Seguin netrefil při hře bez brankáře odkrytou Fleuryho branku. Ten mimochodem chytal velmi spolehlivě.

Zápas jsme pak rozebrali v recepci hotelu na pozápasové tiskové konferenci fanoušků u lahvového piva a odebrali se na kutě. Zničení, ale spokojení. Někteří viděli první živý zápas Stars v životě, já jsem se po roce potkal s kamarádem Bo Najdrovským a Peetem. Příště už ale chceme výhru!

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.