Do Egypta za odpočinkem i zábavou. Nechte se okouzlit

Do Egypta za odpočinkem i zábavou. Nechte se okouzlit

Autor: stars24.cz

17. března 2019 21:59

Země na severovýchodě Afriky, ležící u Středozemního moře na severu a Rudého moře na východě, je dlouhodobě oblíbenou destinací českých turistů. Někteří si užívají odpočinku na pláži a vždy teplého moře, jiné učarovalo šnorchlování či potápění a zdejší korálové útesy dostupné hlavně z letovisek Sharm El Sheikh, Marsa Alam nebo Dahab. Mnozí se pak vydávají za památkami. A za čím vyrazíte do Egypta vy? A už máte vše, co na dovolenou potřebujete?

Zájezdy last minute za super ceny

V posledních letech po tzv. arabském jaru, kdy došlo i k určité destabilizaci situace v Egyptě, panují u některých turistů obavy z cest do Egypta. Faktem je, že země se nachází v dlouhodobě nestabilní oblasti. Pokud se však budete pohybovat v rámci rezortů, lze říci, že se není příliš čeho obávat. Současná situace také nahrává perfektním cenám za zájezdy, kdy taková dovolená v Hurghadě vás může vyjít opravdu velmi lacino, a to včetně veškerého komfortu na hotelu v podobě populárního all-inclusive. Hurghada je oblíbené letovisko na africké části Egypta, vhodná je také jako výchozí bod pro řadu poznávacích zájezdů směrem na Káhiru.

Pokud však jedete do Egypta za potápěním, doporučujeme poohlédnout se po lokalitách buď v okolí letoviska Marsa Alam, které je ale u otevřeného moře a často zde fouká silnější vítr, nebo potom po osvědčených letoviscích na Sinajském poloostrově, jako je Sharm El Sheikh.

Chceme se na dovolené líbit sobě i okolí

Mnoho z nás chce na dovolené chytnout trochu bronz a často se pohybujeme po rezortu jen v plavkách. Protože určitě nechceme děsit ostatní hotelové hosty a obecně přes léto máme tendenci o sebe lépe pečovat, může se vám před cestou na dovolenou hodit třeba možnost podstoupit laserovou epilaci. Můžete tak snadno zkrášlit své tělo na místech, kde to potřebujete. Máme 21. století a dnes je to již naprosto běžný a stále žádanější zákrok. Metoda odstranění nežádoucího ochlupení pomocí laseru je navíc zcela bezbolestná.

Balíme se a vyrážíme na cestu

Jste-li vyparáděni podle vašich představ, zbývá se jen dobře sbalit na cestu a nezapomenout nic, co byste mohli potřebovat. Někteří lidé jezdí rádi nalehko, třeba pouze s příručním zavazadlem, ale někdy toho máte prostě víc a je třeba koupit cestovní kufry. Je pravdou, že mnoho běžných věcí můžete pořídit přímo v místě destinace, ale určitě je třeba nezapomenout na věci jako jsou třeba specifické léky, které už by vám mohly opravdu chybět. A pokud máte děti, tak těch zavazadel vždycky taháte spoustu, však to znáte.

A už víte, v čem budete na dovolené chodit? Určitě se vám bude hodit něco pohodlného v čem vyrazíte třeba do hotelové restaurace a nepokazí vám to outfit. Rozhodně nic nezkazíte tím, pořídíte-li si pohodlné espadrilky. Tato oblíbená obuv se vyznačuje pestrou nabídkou barev a rozličnými detaily, díky kterým může každý kousek vypadat trochu jinak. Snadno je nazujete a můžete vyrazit. Existují dva základní druhy:

na klínku slip-on

Na výběr je velké množství známých i nových mladých značek a díky širokému cenovému rozpětí si vybere každý. Espadrilky jsou nejen obuv pro ženy, ale na své si přijdou také muži a obout do malých roztomilých modelů můžete i vaše ratolesti.

Chce to kapku více stylu?

Na večeři ve stylové místní restauraci v centru města to není nutně jen o pohodlí, ale jistě oceníte také stylové doplňky. Neodmyslitelně k nim samozřejmě patří u žen tolik oblíbená a nezbytná kabelka, kam dáte vše, od líčidel až po mobilní telefon. Velmi populární jsou stylové kabelky Michael Kors, kde si vyberou i ty náročnější z vás. vybírat můžete z nepřeberného množství materiálů a stylů, základními druhy jsou:

tote messenger crossbody satchel

Ať je to večerní procházka s partnerem po pláži, procházka turistickým centrem města nebo návštěva nočního podniku a posezení s přáteli, značková módní kabelka vždy váš outfit zaručeně pozvedne.

Témata: pr článek dovolená Egypt