TOPlist

Pocophone F1 Lite o sobě dává vědět. Jaké přinese kompromisy?

Na konci minulého roku se objevily první spekulace o smartphonu Pocophone F2, od té doby však veškeré zprávy o tomto telefonu utichly. O příchodu pokračovatele úspěšné první generace (recenze) nepochybujeme, možná se ale dočkáme i levnějšího sourozence.

Xiaomi Pocophone F1 Lite v benchmarku
Xiaomi Pocophone F1 Lite v benchmarku

Benchmark Geekbench zaznamenal zařízení nazvané Xiaomi POCO F1 Lite, což by naznačovalo příchod odlehčené verze původního modelu. Podle záznamu ze 14. března má mít telefon pod kapotou čipset Qualcomm Snapdragon 660 podpořený 4 GB RAM, běžet na něm bude Android 9.0 Pie. To by znamenalo nižší výkon výměnou za nižší cenu. Zda se jedná o planý poplach, nebo o skutečně připravované zařízení, zatím netušíme.

Aktualizováno: vypadá to, že výsledky benchmarku údajného Pocophone F1 Lite jsou podvrh. Upozornil na to server Xda-develoepers.com.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku