Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

NHL: Nosek a Polák asistovali, Philadelphia zmrazila Pittsburgh

Sport

  7:24
New York - Útočník Tomáš Nosek přispěl v nedělním utkání NHL jednou přihrávkou k výhře Vegas 6:3 nad Edmontonem. Asistenci si připsal i Roman Polák, který s Dallasem podlehl doma Vancouveru 2:3 po nájezdech. Philadelphia si vynutila v Pittsburghu v čase 59:41 při hře bez brankáře prodloužení, ve kterém rozhodla tři sekundy před koncem o výhře 2:1.

Souboj Oscara Klefboma s Maxem Pacioretty v zápase Texasu proti Edmontonu. foto: Reuters

Nosek kvůli drobnému zranění nastoupil v březnu jen ke třem utkáním, ve kterých si připsal tři body (1+2). Tentokrát po jeho akci vedlo Vegas 2:1. Český útočník poslal puk křížným pasem na útočnou modrou čáru na rozjetého Cody Eakina, který únik zakončil přesnou střelou nad lapačku. Edmonton i podruhé vyrovnal, ale klíčový trhák zajistil domácím Jonathan Marchessault dvěma góly na 4:2.

Dallas prohrával po trefách Tima Schallera v jedenácté minutě 0:2 a kontaktní branku vstřelil v závěru druhé třetiny i díky Polákovi. Český zadák na obranné modré čáře zastavil akci Vancouveru a z protiútoku snížil kapitán Jamie Benn. Vyrovnání zařídil v 57. minutě Taylor Fedun. Proti obratu byl ale Jacob Markström, který zneškodnil 44 střel a v rozstřelu všechny čtyři nájezdy Dallasu. Zápas rozhodl Josh Leivo.

Philadelphia vstřelila gól i ve 22. minutě, který ale byl odvolán kvůli ofsajdu Jakuba Voráčka. Hlavní sudí nejdříve trefu Claudea Girouxe neuznali kvůli tomu, že český útočník podle jejich zabránil brankáři Mattu Murraymu lépe zasáhnout. Rozhodčí u videa ale po reklamaci trenéra Philadelphie Scotta Gordona situaci přehodnotili. Poté si vzal trenérskou výzvu i kouč Pittsburghu Mike Sullivan a také byl úspěšný. Záběry odhalily, že Voráček projel do pásma dříve než puk.

První regulérní gól tak padl v Pittsburghu až ve 43. minutě, když se z dorážky prosadil domácí Teddy Blueger. Philadelphia vyrovnala trefou Jamese van Riemsdyka a zápas rozhodl v závěru prodloužení Sean Couturier, který v příčíslení dva na jednoho zvolil střelu místo přihrávky. Podobný comeback předvedli Flyers proti svému rivalovi podruhé během měsíce. Tehdy vyrovnal Voráček v čase 59:40 na 3:3 a prodloužení rozhodl Giroux.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!