Ke každému přistupuji individuálně, říká nejoblíbenější učitelka kraje

pondělí 18. března 2019 ·

„Ke každému přistupuji individuálně. Vždy se na něj potřebuji napojit, pochopit toho člověka, pochopit styl toho učení, který on potřebuje, protože někdo se učí vizuálně, někdo sluchově, někteří lidé jsou introverti, někteří extroverti, a každý potřebuje něco jiného. Což je někdy velmi těžké to sladit, když máte celou třídu a každý je rozdílný, ale dělám, co mohu,“ říká učitelka Radka Vocílková v rozhovoru pro Deník.cz. Vocílková zvítězila v anketě Zlatý Ámos ve Středočeském kraji.

Radka Vocílková (zlatyamos.cz)
Vocílková v rozhovoru také říká:

Na učitelku jsme si hrála už jako malá. Možná to je tím, že moje maminka je učitelka na základní škole. Začala jsem se věnovat jazykům, ty mě opravdu bavily. Učím angličtinu, ale vystudovanou aprobaci mám i na německý jazyk. Angličtina mě vždy bavila víc. Když jsem šla na vysokou školu, chtěla jsem dělat překladatelství, ale přišla jsem na to, že mě více baví dělat s lidmi, že se pro tu pedagogiku hodím víc. Vystudovala jsem vysokou pedagogickou školu obor angličtina, němčina. Začala jsem učit soukromě, pro firmy, pro kurzy v jazykových školách, potom i v jazykové škole tady v Příbrami. Po nějakém čase jsem se rozhodla, že vstoupím do školství, bylo to z toho důvodu, že jsem potřebovala pracovat dopoledne, abych odpoledne mohla být se svými dětmi, a ne odpoledne v kurzech s dospělými nebo cizími dětmi. Hledala jsem práci jako učitelka na základní nebo na střední škole. Přijali mě za Základní školu v Bohutíně, kde jsem učila oba jazyky. Následně jsem dostala nabídku pracovat na této škole, Gymnáziu pod Svatou Horou. Nabídku jsem přijala a už rok a půl učím tady. Tady učím jen anglický jazyk a konverzaci v anglickém jazyce.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.