Hlavní obsah

Děsivé záběry. Bývalý Čechův spoluhráč inkasoval úder do hlavy a zkolaboval během zápasu

Hodně nepříjemné obrázky byly k vidění v italské Serii A. V utkání mezi Neapolí a Udinese totiž došlo ke kolapsu gólmana Neapole Davida Ospiny, který tak vyděsil všechny fanoušky. Současně dal vzpomenout na svého spoluhráče z Arsenalu Petra Čecha, který v říjnu 2006 inkasoval děsivě vypadající úder do hlavy od Stephena Hunta.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Gólman Neapole je ošetřován přímo na hřišti poté, co utrpěl zranění v zápase mezi Neapolí a Udinese

Článek

Tohle si nikdo ve fotbale nepřeje vidět. Gólman David Ospina, který v Neapoli hostuje z londýnského Arsenalu, nabíhal na balon centrovaný ze strany, jenže se střetl s nabíhajícím Ignaciem Pussettem z Udinese a dostal ránu do hlavy.

Ospina byl následně ošetřen a nějakou dobu i pokračoval ve hře. Jenže chvíli po inkasovaném úderu, na sklonku prvního poločasu, se skácel na zem a zůstal jen nehybně ležet na trávníku, čehož si všimli i hráči, kteří na celou situaci začali upozorňovat.

Na hřiště ihned vběhli zdravotníci, rozhodčí i hráči poblíž ale okamžitě poznali závažnost situace a gesty přivolávali další zdravotníky s vozíkem.

Následně byl kolumbijský reprezentant převezen do nemocnice, kde podle informací z klubu podstoupil CT, které neodhalilo žádný závažný problém. Přesto zůstal gólman v nemocnici přes noc na pozorování.

Těsně před koncem poločasu pak pro zbytek zápasu za nerozhodného stavu 2:2 Ospinu zaskočil mladý Ital Alex Meret. A svou úlohu zvládl dobře. Neapol v druhém poločase přidala dvě branky a utkání ovládla 4:2.

Nejeden český fanoušek si ale při pohledu na záběry z Neapole jistě vzpomene na říjen 2006, kdy Stephen Hunt zasáhl kolenem do hlavy českého brankáře Petra Čecha. Ten se tehdy na pokyn rozhodčího odplazil po čtyřech mimo území vymezující hřiště, kde zkolaboval.

Diagnóza? Zlomená lebeční kost. Čech musel být operován a jeho budoucnost byla nejistá. Ovšem velmi rychle se do brány vrátil - s ochrannou helmou, kterou nosí dodnes a která se stala už jeho neodmyslitelnou součástí na hřišti.

Reklama